Jinek gemist? Bekijk hier waarom mensen met obesitas vatbaarder zijn voor het coronavirus

Jinek gemist? Bekijk hier waarom mensen met obesitas vatbaarder zijn voor het coronavirus

<em>Jinek</em> gemist? Bekijk hier waarom mensen met obesitas vatbaarder zijn voor het coronavirus Het coronavirus slaat hard toe bij patiënten met overgewicht. Aan tafel bij Jinek zit Liesbeth van Rossum, internist en hoogleraar obesitas in het Erasmus MC. Heftige cijfersBij de huidige coronapatiënten op de IC hebben 44 van de 45 een BMI boven 25 vertelde Peter van der Voort al eerder in de uitzending. Behalve een longontsteking zien zij bij corona-patiënten op de IC ook vaker trombose en mensen met overgewicht. Bekijk in het item hierboven waarom mensen met obesitas vatbaarder zijn voor het virus. Jinek gemist? Je kunt alle uitzendingen en de leukste fragmenten van Jinek terugkijken bij Gids.tv. Jinek gemist? ‘Vrijwel alle Coronapatiënten aan beademing hebben overgewicht’ Bekijk deze video » IC-arts in Jinek: ’90 procent van Coronapatiënten op IC heeft overgewicht’ Bekijk deze video » Video: zo bereken je je BMI (Body Mass Index) Bekijk deze video »
Talkshow :
Jinek gemist? Bekijk hier waarom mensen met obesitas vatbaarder zijn voor het coronavirus

Het coronavirus slaat hard toe bij patiënten met overgewicht. Aan tafel bij Jinek zit Liesbeth van Rossum, internist en hoogleraar obesitas in het Erasmus MC.

Heftige cijfers
Bij de huidige coronapatiënten op de IC hebben 44 van de 45 een BMI boven 25 vertelde Peter van der Voort al eerder in de uitzending. Behalve een longontsteking zien zij bij corona-patiënten op de IC ook vaker trombose en mensen met overgewicht. Bekijk in het item hierboven waarom mensen met obesitas vatbaarder zijn voor het virus.

Jinek gemist? Je kunt alle uitzendingen en de leukste fragmenten van Jinek terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Jinek gemist? Bekijk hier waarom mensen met obesitas vatbaarder zijn voor het coronavirus of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier