In de voetsporen van de Bevrijding gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In de voetsporen van de Bevrijding gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In de voetsporen van de Bevrijding gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de derde aflevering van de zesdelige documentaireserie staat het thema 'de bezetter geeft niet op' centraal. WesterscheldeNa de mislukking van Market Garden concentreren de geallieerden zich op het vrijmaken van de Westerschelde. Omdat de Duitsers de oevers ervan bezet houden, is de haven van Antwerpen onbruikbaar. En die is cruciaal voor de geallieerde bevoorrading. BelangPhilip Freriks ontmoet de Canadese veteraan Jim Parks die betrokken is bij de Slag om de Schelde. Van militair historicus Christ Klep krijgt hij uitleg over het belang van de rivier en de strijdwijze van de geallieerden. BombardementenIn Westkapelle spreekt hij met molenaarszoon Jo Theune. Door geallieerde bombardementen wordt zijn dorp vernietigd en komen zo'n 150 burgers om. Ondertussen probeert Selma van de Perre in Ravensbrück te overleven. Ook wordt het verzet in Nederland actiever. Zeeland en Nederland herdenkende Slag om de Schelde Bekijk deze video » Eerste beelden In de voetsporen van de Bevrijding op NPO 2 Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

In de derde aflevering van de zesdelige documentaireserie staat het thema 'de bezetter geeft niet op' centraal.

Westerschelde
Na de mislukking van Market Garden concentreren de geallieerden zich op het vrijmaken van de Westerschelde. Omdat de Duitsers de oevers ervan bezet houden, is de haven van Antwerpen onbruikbaar. En die is cruciaal voor de geallieerde bevoorrading.

Belang
Philip Freriks ontmoet de Canadese veteraan Jim Parks die betrokken is bij de Slag om de Schelde. Van militair historicus Christ Klep krijgt hij uitleg over het belang van de rivier en de strijdwijze van de geallieerden.

Bombardementen
In Westkapelle spreekt hij met molenaarszoon Jo Theune. Door geallieerde bombardementen wordt zijn dorp vernietigd en komen zo'n 150 burgers om. Ondertussen probeert Selma van de Perre in Ravensbrück te overleven. Ook wordt het verzet in Nederland actiever.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op In de voetsporen van de Bevrijding of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV