Een jaar op Overkempe gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Een jaar op Overkempe gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Een jaar op Overkempe gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de vierdelige documentaireserie 'Een jaar op Overkempe' volgt Ivo Niehe de bewoners van een woon- en werkgemeenschap in het Overijsselse Boskamp. De afleveringen zijn de komende zondagen rond 23:45 uur te zien op NPO 1. BegeleidingOngeveer 135 jongeren en volwassenen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking proberen op Overkempe, onder professionele begeleiding, alles uit het leven te halen wat erin zit. Niehe vroeg zich af: hoe gaat het er nu eigenlijk echt aan toe in zo'n gemeenschap? WerkenEen jaar lang werd er, met tussenpozen, gefilmd. Ivo Niehe sprak met veel van de bewoners, hun familie en de mensen die er werken. Overkempe heeft als uitgangspunt dat alle bewoners geacht worden te werken, al is daar soms één-op-één begeleiding voor nodig. Alles dat wordt geproduceerd is voor eigen gebruik op Overkempe of voor de verkoop in de speciale dorpswinkel in Olst. De TV Kantine: grofgebekte Ryanne van Dorst krijgt bezoek van Ivo Niehe Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In de vierdelige documentaireserie 'Een jaar op Overkempe' volgt Ivo Niehe de bewoners van een woon- en werkgemeenschap in het Overijsselse Boskamp. De afleveringen zijn de komende zondagen rond 23:45 uur te zien op NPO 1.

Begeleiding
Ongeveer 135 jongeren en volwassenen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking proberen op Overkempe, onder professionele begeleiding, alles uit het leven te halen wat erin zit. Niehe vroeg zich af: hoe gaat het er nu eigenlijk echt aan toe in zo'n gemeenschap?

Werken
Een jaar lang werd er, met tussenpozen, gefilmd. Ivo Niehe sprak met veel van de bewoners, hun familie en de mensen die er werken. Overkempe heeft als uitgangspunt dat alle bewoners geacht worden te werken, al is daar soms één-op-één begeleiding voor nodig. Alles dat wordt geproduceerd is voor eigen gebruik op Overkempe of voor de verkoop in de speciale dorpswinkel in Olst.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Een jaar op Overkempe
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Een jaar op Overkempe of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV