2Doc: Ons bier gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Ons bier gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Ons bier gemist? Bekijk hier de hele uitzending Bierbrouwers Ruud van de Gevel en Johan Nijhof, twee mannen van net in de vijftig, brouwen al ruim twintig jaar hun ambachtelijk biermerk Huttenkloas in hun brouwerij in Twente. Geïnspireerd door het succes van de nieuwe generatie willen Ruud en Johan nog een keer proberen met het eigen bier een plek te veroveren op de overspannen biermarkt. HipZe waren eind vorige eeuw hun tijd ver vooruit met hun lokaal gebrouwen bier. Craft bier is dan nog niet populair en de inkomsten vallen tegen. Daarom verhuren ze hun ketels aan hippe biermerken uit de Randstad. Eigen merkDe Twentse brouwerij had uiteindelijk zo'n dertig huurbrouwers in huis en brouwde nauwelijks meer voor het eigen merk. Dat willen ze nu veranderen. Lukt het hen om het eigen merk succesvol te maken? Social mediaZe schaffen nieuwe apparatuur aan en huren een duur en trendy reclamebureau uit Hengelo in. Ze moeten net als hun succesvolle collega's uit de Randstad gebruik gaan maken van social media en internet. Maar Ruud en Johan hebben nog nooit getwitterd en alleen hun stagiaire zit op Facebook. Johan Derksen op pad met drummer Normaal: "Die rijdt met 10 bier op naar huis" Bekijk deze video » Nieuwsuur: Dit is wat alcohol met jouw lichaam doet, bekijk de video Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Bierbrouwers Ruud van de Gevel en Johan Nijhof, twee mannen van net in de vijftig, brouwen al ruim twintig jaar hun ambachtelijk biermerk Huttenkloas in hun brouwerij in Twente. Geïnspireerd door het succes van de nieuwe generatie willen Ruud en Johan nog een keer proberen met het eigen bier een plek te veroveren op de overspannen biermarkt.

Hip
Ze waren eind vorige eeuw hun tijd ver vooruit met hun lokaal gebrouwen bier. Craft bier is dan nog niet populair en de inkomsten vallen tegen. Daarom verhuren ze hun ketels aan hippe biermerken uit de Randstad.

Eigen merk
De Twentse brouwerij had uiteindelijk zo'n dertig huurbrouwers in huis en brouwde nauwelijks meer voor het eigen merk. Dat willen ze nu veranderen. Lukt het hen om het eigen merk succesvol te maken?

Social media
Ze schaffen nieuwe apparatuur aan en huren een duur en trendy reclamebureau uit Hengelo in. Ze moeten net als hun succesvolle collega's uit de Randstad gebruik gaan maken van social media en internet. Maar Ruud en Johan hebben nog nooit getwitterd en alleen hun stagiaire zit op Facebook.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op 2Doc: Ons bier of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV