Miljoenen mondkapjes uit China: "Moet voor een beetje lucht zorgen" (video)

Miljoenen mondkapjes uit China: "Moet voor een beetje lucht zorgen" (video)

Vanmorgen is er een vliegtuig uit China aangekomen op Schiphol met daarin 800.000 mondkapjes die in de zorg gebruikt gaan worden. Wegens schaarste moeten deze mondkapjes en andere beschermingsmiddelen uit China komen. De komende vijf dagen komen er nog meer vrachtvluchten uit China met in totaal 6 miljoen mondkapjes.

Miljoenen <em>mondkapjes</em> uit China: &quot;Moet voor een beetje lucht zorgen&quot; (video) Vanmorgen is er een vliegtuig uit China aangekomen op Schiphol met daarin 800.000 mondkapjes die in de zorg gebruikt gaan worden. Wegens schaarste moeten deze mondkapjes en andere beschermingsmiddelen uit China komen. De komende vijf dagen komen er nog meer vrachtvluchten uit China met in totaal 6 miljoen mondkapjes. Veiligheid vooropMinister Van Rijn geeft aan dat veiligheid voorop staat. De mondkapjes zijn voor vertrek in China getest en worden opnieuw getest voor ze daadwerkelijk overgedragen worden aan de ziekenhuizen. Met deze mondkapjes, isolatiejassen en brillen kunnen de ziekenhuizen voorlopig even vooruit. "Hopelijk krijgen we hierdoor een beetje lucht", aldus minister Van Rijn. Bekijk de beelden van de NOS hierboven. Bekijk ook Op1 gemist? Martin van Rijn over de run op mondkapjes: ''Het is op de wereldmarkt een bonanza'' Bekijk deze video »
Nieuws :
Miljoenen mondkapjes uit China: "Moet voor een beetje lucht zorgen" (video)

Veiligheid voorop
Minister Van Rijn geeft aan dat veiligheid voorop staat. De mondkapjes zijn voor vertrek in China getest en worden opnieuw getest voor ze daadwerkelijk overgedragen worden aan de ziekenhuizen. Met deze mondkapjes, isolatiejassen en brillen kunnen de ziekenhuizen voorlopig even vooruit. "Hopelijk krijgen we hierdoor een beetje lucht", aldus minister Van Rijn.

Bekijk de beelden van de NOS hierboven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Miljoenen mondkapjes uit China: "Moet voor een beetje lucht zorgen" (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV