Tokidoki gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tokidoki gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tokidoki gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond start een nieuw seizoen van de reisserie Tokidoki, waarin cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse door Japan reist. De vier afleveringen zijn de komende zondagen rond 20:35 uur te zien op NPO 2. WoordMet haar gevoel voor humor én voor taal gaat weer op onderzoek uit in het land van de rijzende zon. Elke aflevering staat in het teken van een uniek Japans woord, dat eigenlijk niet te vertalen is. AlleenDe eerste aflevering staat in het teken van Hitori-Bocchi, dat 'moederziel alleen' betekent. Meer dan een derde van de Japanners woont alleen, en Japan heeft één van de laagste geboortecijfers ter wereld. Wat is hier aan de hand? Binnen blijvenPaulien bezoekt een speeddate-evenement waar alles nogal moeizaam gaat en luncht op de wc; veel mensen doen dat om hun collega's te vermijden. Ook bezoekt ze één van de achthonderdduizend 'Hikikomori, mensen die permanent binnen blijven. Wat wij pas doen als we met een levensbedreigend virus te maken krijgen, doen deze Japanners uit zichzelf. Zien: Paulien Cornelisse maakt nieuw seizoen 'Tokidoki' over Japan Bekijk deze video »
Uitzending :
Tokidoki gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Vanavond start een nieuw seizoen van de reisserie Tokidoki, waarin cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse door Japan reist. De vier afleveringen zijn de komende zondagen rond 20:35 uur te zien op NPO 2.

Woord
Met haar gevoel voor humor én voor taal gaat weer op onderzoek uit in het land van de rijzende zon. Elke aflevering staat in het teken van een uniek Japans woord, dat eigenlijk niet te vertalen is.

Alleen
De eerste aflevering staat in het teken van Hitori-Bocchi, dat 'moederziel alleen' betekent. Meer dan een derde van de Japanners woont alleen, en Japan heeft één van de laagste geboortecijfers ter wereld. Wat is hier aan de hand?

Binnen blijven
Paulien bezoekt een speeddate-evenement waar alles nogal moeizaam gaat en luncht op de wc; veel mensen doen dat om hun collega's te vermijden. Ook bezoekt ze één van de achthonderdduizend 'Hikikomori, mensen die permanent binnen blijven. Wat wij pas doen als we met een levensbedreigend virus te maken krijgen, doen deze Japanners uit zichzelf.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tokidoki gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV