Nieuwsuur gemist? O.a. China, een half jaar corona

Nieuwsuur gemist? O.a. China, een half jaar corona

Nieuwsuur gemist? O.a. China, een half jaar corona Onderwerpen van deze uitzending China, een half jaar coronaNa een nieuwe, maar kleine, corona-uitbraak in Wuhan neemt China drastische maatregelen: alle 11,1 miljoen inwoners moeten worden getest op het virus. Nog vóór het eind van deze week. Hoe is de situatie in China? Te gast is correspondent Sjoerd den Daas. Ook spreken we de Chinese ambassadeur in Nederland. Wat vindt hij van het onderzoek dat verschillende landen willen naar het handelen van China in de coronacrisis? Massale coronabesmetting in de Duitse vleesindustrieHet aantal coronabesmettingen vertonen ook in Duitsland al weken een dalende lijn. Maar tot grote woede van bondskanselier Angela Merkel en veel politici is er één sector die steeds weer voor uitbraken zorgt: de vleesindustrie. In Bad Bramstedt bijvoorbeeld, een klein stadje ten noorden van Hamburg, ligt een bedrijf van het Nederlandse concern Vion stil omdat 128 personeelsleden verplicht in quarantaine moesten vanwege een coronabesmetting. Hoe maak je films en tv op anderhalve meter?De audiovisuele sector komt vandaag met een protocol. Hoe maak je films en tv-series in de anderhalvemetersamenleving? De richtlijnen zijn van toepassing op spelletjesprogramma's, series, filmsets, documentaires. Hoe kunnen regisseurs en acteurs weer aan het werk? Topman Tata Steel Nederland wegTopman Theo Henrar van staalbedrijf Tata Steel Nederland gaat weg. Hij vertrekt eind deze maand al. Volgens een verklaring van Tata Steel Europe, waar het Nederlandse deel onder valt, is zijn vertrek in wederzijds overleg. Maar volgens de centrale ondernemingsraad (COR) is hij ontslagen. De raad heeft het vertrouwen in de Europese leiding opgezegd. Frits van Wieringen, voorzitter van COR Tata Steel, is vanavond te gast.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Onderwerpen van deze uitzending

China, een half jaar corona
Na een nieuwe, maar kleine, corona-uitbraak in Wuhan neemt China drastische maatregelen: alle 11,1 miljoen inwoners moeten worden getest op het virus. Nog vóór het eind van deze week. Hoe is de situatie in China? Te gast is correspondent Sjoerd den Daas. Ook spreken we de Chinese ambassadeur in Nederland. Wat vindt hij van het onderzoek dat verschillende landen willen naar het handelen van China in de coronacrisis?

Massale coronabesmetting in de Duitse vleesindustrie
Het aantal coronabesmettingen vertonen ook in Duitsland al weken een dalende lijn. Maar tot grote woede van bondskanselier Angela Merkel en veel politici is er één sector die steeds weer voor uitbraken zorgt: de vleesindustrie. In Bad Bramstedt bijvoorbeeld, een klein stadje ten noorden van Hamburg, ligt een bedrijf van het Nederlandse concern Vion stil omdat 128 personeelsleden verplicht in quarantaine moesten vanwege een coronabesmetting.

Hoe maak je films en tv op anderhalve meter?
De audiovisuele sector komt vandaag met een protocol. Hoe maak je films en tv-series in de anderhalvemetersamenleving? De richtlijnen zijn van toepassing op spelletjesprogramma's, series, filmsets, documentaires. Hoe kunnen regisseurs en acteurs weer aan het werk?

Topman Tata Steel Nederland weg
Topman Theo Henrar van staalbedrijf Tata Steel Nederland gaat weg. Hij vertrekt eind deze maand al. Volgens een verklaring van Tata Steel Europe, waar het Nederlandse deel onder valt, is zijn vertrek in wederzijds overleg. Maar volgens de centrale ondernemingsraad (COR) is hij ontslagen. De raad heeft het vertrouwen in de Europese leiding opgezegd. Frits van Wieringen, voorzitter van COR Tata Steel, is vanavond te gast.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuwsuur gemist? O.a. China, een half jaar corona of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV