Medialogica over coronavirus gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Medialogica over coronavirus gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Medialogica over coronavirus gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond start een nieuwe reeks afleveringen van Medialogica, waarin de berichtgeving van de media tijdens nieuwsgebeurtenissen wordt onderzocht. Daarin komt het verschil tussen beeld en werkelijkheid naar voren. OnderwerpenDe komende weken is er onder andere aandacht voor de boerenprotesten, Cornelius Haga Lyceum, maar de eerste aflevering gaat over het coronavirus. Corona-nieuwsWe worden overspoeld met berichtgeving over corona. Met dagelijkse updates over het actuele dodental en nieuws van het IC-front, het bedrijfsleven en de scholen. Intussen probeert de regering ons te informeren via wekelijkse persconferenties. OvervloedTerwijl de overheid een uitweg zoekt uit de lockdown, blikt Medialogica terug op de berichtgeving in de eerste crisisweken. Kan de burger nog wel zijn weg vinden in de overvloed aan informatie? Hoe verhouden media en machthebbers zich tot elkaar? En: wat is de rol van de journalistiek?
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Vanavond start een nieuwe reeks afleveringen van Medialogica, waarin de berichtgeving van de media tijdens nieuwsgebeurtenissen wordt onderzocht. Daarin komt het verschil tussen beeld en werkelijkheid naar voren.

Onderwerpen
De komende weken is er onder andere aandacht voor de boerenprotesten, Cornelius Haga Lyceum, maar de eerste aflevering gaat over het coronavirus.

Corona-nieuws
We worden overspoeld met berichtgeving over corona. Met dagelijkse updates over het actuele dodental en nieuws van het IC-front, het bedrijfsleven en de scholen. Intussen probeert de regering ons te informeren via wekelijkse persconferenties.

Overvloed
Terwijl de overheid een uitweg zoekt uit de lockdown, blikt Medialogica terug op de berichtgeving in de eerste crisisweken. Kan de burger nog wel zijn weg vinden in de overvloed aan informatie? Hoe verhouden media en machthebbers zich tot elkaar? En: wat is de rol van de journalistiek?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Medialogica
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Medialogica over coronavirus gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV