Maurice de Hond: "Er komt absoluut geen tweede golf, er wordt angst gezaaid"

Maurice de Hond: "Er komt absoluut geen tweede golf, er wordt angst gezaaid"

Maurice de Hond volgt het overheidsbeleid wat betreft het tegengaan van coronaverspreiding met kritische blik en heeft bijna een dagtaak aan het lezen van alle onderzoeken die wereldwijd over het onderwerp gedaan worden. Daarbij komt hij tot opvallende conclusies: "Die tweede golf komt er absoluut niet en het ontbreken van ventilatie in afgesloten ruimtes is de echte boosdoener."

Ontbreken van ventilatie
De besmetting gebeurt over het algemeen niet doordat je te dichtbij mensen komt en je per ongeluk wat opvangt van iemand die met consumptie spreekt, zegt hij: "Nee, het gedurende een tijdje inademen van het virus is het meest gevaarlijke. Dat gebeurt binnenshuis, bij het ontbreken van ventilatie en een lage luchtvochtigheid. Dat zijn de echte gevaarlijke momenten." Het openbaar vervoer is volgens De Hond een voorbeeld van binnenshuis zijn, waardoor je daar het beste een mondkapje op kunt doen. "En waar het kan: houd de ramen open."

Geen tweede golf
De opiniepeiler is van mening dat er veel angst gezaaid wordt, in de media en door diverse virologen. Dat ook terwijl de sterftekansen helemaal niet zo hoog zouden zijn en een derde van de mensen die het virus oplopen niet eens merkt dat ze besmet zijn. Nu het weer wat beter gaat op de ic's zou er worden gezocht naar een nieuw schrikbeeld, zoals een tweede golf. Daar hoeven we echter niet bang voor te zijn stelt hij: "Die tweede golf komt er absoluut niet." Hij denkt wel dat er sprake kan zijn van enige toename door versoepeling maar zolang we grote indoor evenementen, zogenaamde superspreaders, blijven verbieden kunnen we het aantal coronagevallen prima onder controle houden.

'Nederland gaat kapot'
Waarom bijt De Hond zich zo vast in het onderwerp? "Ik zie Nederland helemaal kapot gaan. Er worden maatregelen genomen die de samenleving veel schade zullen doen. Ik denk dat over een tijd een miljoen mensen werkloos zullen zijn." Bekijk het hele interview van Pim van Galen met Maurice de Hond, van Café Weltschmerz, hieronder.

<em>Maurice de Hond</em>: &quot;Er komt absoluut geen tweede golf, er wordt angst gezaaid&quot; Maurice de Hond volgt het overheidsbeleid wat betreft het tegengaan van coronaverspreiding met kritische blik en heeft bijna een dagtaak aan het lezen van alle onderzoeken die wereldwijd over het onderwerp gedaan worden. Daarbij komt hij tot opvallende conclusies: "Die tweede golf komt er absoluut niet en het ontbreken van ventilatie in afgesloten ruimtes is de echte boosdoener." Ontbreken van ventilatieDe besmetting gebeurt over het algemeen niet doordat je te dichtbij mensen komt en je per ongeluk wat opvangt van iemand die met consumptie spreekt, zegt hij: "Nee, het gedurende een tijdje inademen van het virus is het meest gevaarlijke. Dat gebeurt binnenshuis, bij het ontbreken van ventilatie en een lage luchtvochtigheid. Dat zijn de echte gevaarlijke momenten." Het openbaar vervoer is volgens De Hond een voorbeeld van binnenshuis zijn, waardoor je daar het beste een mondkapje op kunt doen. "En waar het kan: houd de ramen open." Geen tweede golfDe opiniepeiler is van mening dat er veel angst gezaaid wordt, in de media en door diverse virologen. Dat ook terwijl de sterftekansen helemaal niet zo hoog zouden zijn en een derde van de mensen die het virus oplopen niet eens merkt dat ze besmet zijn. Nu het weer wat beter gaat op de ic's zou er worden gezocht naar een nieuw schrikbeeld, zoals een tweede golf. Daar hoeven we echter niet bang voor te zijn stelt hij: "Die tweede golf komt er absoluut niet." Hij denkt wel dat er sprake kan zijn van enige toename door versoepeling maar zolang we grote indoor evenementen, zogenaamde superspreaders, blijven verbieden kunnen we het aantal coronagevallen prima onder controle houden. 'Nederland gaat kapot'Waarom bijt De Hond zich zo vast in het onderwerp? "Ik zie Nederland helemaal kapot gaan. Er worden maatregelen genomen die de samenleving veel schade zullen doen. Ik denk dat over een tijd een miljoen mensen werkloos zullen zijn." Bekijk het hele interview van Pim van Galen met Maurice de Hond, van Café Weltschmerz, hieronder. Bekijk ook Op1: Maurice de Hond ziet luchtvochtigheid als boosdoener coronavirus Bekijk deze video » Maurice de Hond voelt zich ongehoord: "Buiten is gewoon veilig" Bekijk deze video » Maurice de Hond kraakt 1,5 meter-regel: "Op het strand kun je letterlijk op elkaar gaan liggen" Bekijk deze video »
Nieuws :
Maurice de Hond: "Er komt absoluut geen tweede golf, er wordt angst gezaaid"


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maurice de Hond: "Er komt absoluut geen tweede golf, er wordt angst gezaaid" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV