Docu Cape Town, Gang Town, Lockdown gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Cape Town, Gang Town, Lockdown gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Cape Town, Gang Town, Lockdown gemist? Bekijk hier de hele uitzending Correspondent Bram Vermeulen kijkt in deze documentaire naar de impact van het coronavirus op de overvolle townships van Zuid-Afrika, waar afstand houden een privilege is dat weinigen zich kunnen veroorloven en waar een dag niet werken een dag niet eten betekent. LockdownDe Zuid-Afrikaanse lockdown lijkt effectief, met aanzienlijk minder besmettingen en doden als gevolg van het virus, in vergelijking tot Nederland. BendeoorlogMaar er zit een schaduwzijde aan die lockdown. Bram Vermeulen geeft een unieke kijk in de wijk Manenberg, berucht wegens de bendeoorlog die vorig jaar aan meer dan drieduizend Zuid-Afrikanen het leven kostte. WapenstilstandDe uitbraak van het coronavirus heeft de bendes tot een wapenstilstand gedwongen. Terwijl andere wijken voedselhulp krijgen van de Zuid-Afrikaanse overheid en er op grote schaal wordt getest op het virus, is Manenberg volledig op zichzelf aangewezen. De bendes houden de eigen gemeenschap in leven, terwijl leger en politie met ijzeren vuist de orde bewaken. Eerste beelden: Cape Town, Gang Town, Lockdown over corona in Zuid-Afrika Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Correspondent Bram Vermeulen kijkt in deze documentaire naar de impact van het coronavirus op de overvolle townships van Zuid-Afrika, waar afstand houden een privilege is dat weinigen zich kunnen veroorloven en waar een dag niet werken een dag niet eten betekent.

Lockdown
De Zuid-Afrikaanse lockdown lijkt effectief, met aanzienlijk minder besmettingen en doden als gevolg van het virus, in vergelijking tot Nederland.

Bendeoorlog
Maar er zit een schaduwzijde aan die lockdown. Bram Vermeulen geeft een unieke kijk in de wijk Manenberg, berucht wegens de bendeoorlog die vorig jaar aan meer dan drieduizend Zuid-Afrikanen het leven kostte.

Wapenstilstand
De uitbraak van het coronavirus heeft de bendes tot een wapenstilstand gedwongen. Terwijl andere wijken voedselhulp krijgen van de Zuid-Afrikaanse overheid en er op grote schaal wordt getest op het virus, is Manenberg volledig op zichzelf aangewezen. De bendes houden de eigen gemeenschap in leven, terwijl leger en politie met ijzeren vuist de orde bewaken.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Cape Town, Gang Town, Lockdown gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV