Docu Wanneer komt mama nou? gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Wanneer komt mama nou? gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Wanneer komt mama nou? gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze documentaire wordt het aangrijpende verhaal verteld van een vader die samen met zijn gezin moest vluchten voor de oorlog in Syrië en nu vecht voor een beter leven voor zijn gehandicapte zoon. Daarbij krijgt hij hulp van een groep fanatieke Zwitserse moeders die samen met hem de strijd aangaan. Open rugDe Syrische Ahmad zit in een rolstoel omdat hij is geboren met een open rug. Vier jaar geleden ontvluchtte hij met zijn familie de oorlog in Syrië. Maar ze hebben niet genoeg geld om samen te blijven, waardoor zijn moeder en twee van zijn broers noodgedwongen achterblijven in Irak. LiefdeAhmad belandt uiteindelijk met zijn vader en zijn broer Falamaz in Giubiasco in Zwitserland, waar hij met veel liefde wordt opgevangen en verzorgd. Maar omdat er eerder al vingerafdrukken van hen zijn genomen in Duitsland, worden ze twee jaar later uitgewezen naar Duitsland. ActieEen groep Zwitserse moeders geeft Ahmad echter niet op en voert actie tegen de uitwijzing. Ze proberen druk uit te oefenen op de overheidsinstanties om voor Ahmads moeder en de andere kinderen een visum te regelen. In de hoop dat het gezin weer herenigd kan worden. Zodat ze eindelijk antwoord kunnen geven op de vraag die Ahmad iedere dag weer stelt: "Wanneer komt mama nou?" Eerste beelden documentaire Wanneer komt mama nou? (20 mei op NPO 2) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

In deze documentaire wordt het aangrijpende verhaal verteld van een vader die samen met zijn gezin moest vluchten voor de oorlog in Syrië en nu vecht voor een beter leven voor zijn gehandicapte zoon. Daarbij krijgt hij hulp van een groep fanatieke Zwitserse moeders die samen met hem de strijd aangaan.

Open rug
De Syrische Ahmad zit in een rolstoel omdat hij is geboren met een open rug. Vier jaar geleden ontvluchtte hij met zijn familie de oorlog in Syrië. Maar ze hebben niet genoeg geld om samen te blijven, waardoor zijn moeder en twee van zijn broers noodgedwongen achterblijven in Irak.

Liefde
Ahmad belandt uiteindelijk met zijn vader en zijn broer Falamaz in Giubiasco in Zwitserland, waar hij met veel liefde wordt opgevangen en verzorgd. Maar omdat er eerder al vingerafdrukken van hen zijn genomen in Duitsland, worden ze twee jaar later uitgewezen naar Duitsland.

Actie
Een groep Zwitserse moeders geeft Ahmad echter niet op en voert actie tegen de uitwijzing. Ze proberen druk uit te oefenen op de overheidsinstanties om voor Ahmads moeder en de andere kinderen een visum te regelen. In de hoop dat het gezin weer herenigd kan worden. Zodat ze eindelijk antwoord kunnen geven op de vraag die Ahmad iedere dag weer stelt: "Wanneer komt mama nou?"

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Wanneer komt mama nou? gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV