Docu Charlotte Perriand - Pionier van de levenskunst gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Charlotte Perriand - Pionier van de levenskunst gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Charlotte Perriand - Pionier van de levenskunst gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over ontwerper en architect Charlotte Perriand (1903-1999), wier meubelontwerpen worden gezien als iconen van het moderne design. VrouwDe Franse ontwerper en architect wist als een van de weinige vrouwen vanaf de jaren twintig door te dringen in het rijk van de architectuur en ruimtelijke vormgeving. En toch zullen maar weinig mensen haar naam kennen. WerkgeverPerriand leidde een bewogen leven, waarin ze onder meer strijd voerde met haar werkgever Le Corbusier, die met de eer voor veel van haar ontwerpen ging strijken.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Documentaire over ontwerper en architect Charlotte Perriand (1903-1999), wier meubelontwerpen worden gezien als iconen van het moderne design.

Vrouw
De Franse ontwerper en architect wist als een van de weinige vrouwen vanaf de jaren twintig door te dringen in het rijk van de architectuur en ruimtelijke vormgeving. En toch zullen maar weinig mensen haar naam kennen.

Werkgever
Perriand leidde een bewogen leven, waarin ze onder meer strijd voerde met haar werkgever Le Corbusier, die met de eer voor veel van haar ontwerpen ging strijken.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Charlotte Perriand - Pionier van de levenskunst gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV