NOS Herdenking Margraten gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Herdenking Margraten gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Herdenking Margraten gemist? Bekijk hier de hele uitzending Foto boven: Martijn Beekman/ANP Uitgebreid terugblik op de herdenking op de Amerikaanse begraafplaats Margraten, waar ruim 8.000 Amerikaanse militairen liggen. De herdenking was deze zondagmiddag in het bijzijn van koning Willem-Alexander. GeschiedenisIn de uitzendingen is ook aandacht voor de geschiedenis van de begraafplaats en zijn reportages te zien over mensen die een graf hebben geadopteerd. Alle graven op Margraten zijn geadopteerd. ContactDe adoptanten bekommeren zich om de graven en hebben veelal contact met de nabestaanden in de VS, die zo weten dat de nagedachtenis van hun omgekomen familielid ook in het verre Nederland levend wordt gehouden. Zien: Dodenherdenking in Holten (Overijssel) is sober en zonder publiek Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

Foto boven: Martijn Beekman/ANP

Uitgebreid terugblik op de herdenking op de Amerikaanse begraafplaats Margraten, waar ruim 8.000 Amerikaanse militairen liggen. De herdenking was deze zondagmiddag in het bijzijn van koning Willem-Alexander.

Geschiedenis
In de uitzendingen is ook aandacht voor de geschiedenis van de begraafplaats en zijn reportages te zien over mensen die een graf hebben geadopteerd. Alle graven op Margraten zijn geadopteerd.

Contact
De adoptanten bekommeren zich om de graven en hebben veelal contact met de nabestaanden in de VS, die zo weten dat de nagedachtenis van hun omgekomen familielid ook in het verre Nederland levend wordt gehouden.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op NOS Herdenking Margraten gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV