Marion Koopmans: "Tweede golf kan snel komen en groot worden"

Marion Koopmans: "Tweede golf kan snel komen en groot worden"

Viroloog Marion Koopmans merkt dat de aandacht voor het coronavirus aan het verslappen is. Ze stelt echter dat we nog enorm moeten opletten willen we geen tweede golf krijgen: "100% zekerheid bestaat niet maar onderzoekers zijn het eens over het feit dat die tweede golf waarschijnlijk is als we geen rekening houden met de maatregelen die nu worden geadviseerd."

Tweede golf kan groot worden
Ze vervolgt: "Als we met z'n allen ons daar niet meer aan gaan houden heb je kans dat die tweede golf vrij snel komt en ook vrij groot wordt."

Pas 3 tot 4% Nederlanders geïnfecteerd
Moeten we ons zorgen maken dat de situatie erger zal worden, vraagt presentator Rik van de Westelaken zich af? "Het wordt niet perse erger maar we zien dat pas 3 tot 4% van de Nederlanders geïnfecteerd is. Dat is eigenlijk nog helemaal niet veel en toch konden we dat maar net aan op de intensive care. Wat je niet wil is dat het echt helemaal ongecontroleerd losgaat en 16% van de Nederlanders het krijgt." In dat geval voorziet de virloog grote problemen. Opiniepeiler Maurice de Hond is er overigens zeker van dat er geen tweede golf zal komen. Bekijk het fragment van EenVandaag met Marion Koopmans hieronder.

<em>Marion Koopmans</em>: &quot;Tweede golf kan snel komen en groot worden&quot; Viroloog Marion Koopmans merkt dat de aandacht voor het coronavirus aan het verslappen is. Ze stelt echter dat we nog enorm moeten opletten willen we geen tweede golf krijgen: "100% zekerheid bestaat niet maar onderzoekers zijn het eens over het feit dat die tweede golf waarschijnlijk is als we geen rekening houden met de maatregelen die nu worden geadviseerd." Tweede golf kan groot wordenZe vervolgt: "Als we met z'n allen ons daar niet meer aan gaan houden heb je kans dat die tweede golf vrij snel komt en ook vrij groot wordt." Pas 3 tot 4% Nederlanders geïnfecteerdMoeten we ons zorgen maken dat de situatie erger zal worden, vraagt presentator Rik van de Westelaken zich af? "Het wordt niet perse erger maar we zien dat pas 3 tot 4% van de Nederlanders geïnfecteerd is. Dat is eigenlijk nog helemaal niet veel en toch konden we dat maar net aan op de intensive care. Wat je niet wil is dat het echt helemaal ongecontroleerd losgaat en 16% van de Nederlanders het krijgt." In dat geval voorziet de virloog grote problemen. Opiniepeiler Maurice de Hond is er overigens zeker van dat er geen tweede golf zal komen. Bekijk het fragment van EenVandaag met Marion Koopmans hieronder. Bekijk ook Maurice de Hond: "Er komt absoluut geen tweede golf, er wordt angst gezaaid" Bekijk deze video » Maurice de Hond voelt zich ongehoord: "Buiten is gewoon veilig" Bekijk deze video »
TV :
Marion Koopmans: "Tweede golf kan snel komen en groot worden"

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Marion Koopmans: "Tweede golf kan snel komen en groot worden" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV