Zembla over St. Jansdal in Harderwijk gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over St. Jansdal in Harderwijk gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over St. Jansdal in Harderwijk gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zembla heeft de afgelopen weken in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk rondgekeken en zag hoe een ziekenhuis in crisistijd langzaam opkrabbelt en toewerkt naar het 'nieuwe normaal'. Overvolle ic'sDe schokkende beelden uit de ziekenhuizen tijdens de coronacrisis bevatten overvolle ic's, ambulances met doodzieke coronapatienten en artsen en verpleegkundigen die overuren maken. 'Het lijkt wel oorlog', zeiden sommigen. Ondersteunende dienstenMaar wat we niet of nauwelijks zien, is de enorme impact die het levensbedreigende virus heeft op de ondersteunende diensten: de schoonmakers, de facilitaire en technische dienst, de geestelijke verzorgers, de catering en mensen van de infectiepreventie. BezoekDe schoonmakers hebben ineens te maken met 'corona-afval'. De afdeling infectiepreventie deelt met pijn in het hart mee dat die ene patiënt echt geen bezoek mag. De kok bakt snel een appeltaart voor een terminale coronapatiënt die nog graag iets zoets wil. BovenmenselijkHoe houd je een ziekenhuis in crisistijd draaiend? Ziekenhuisbestuurder Relinde Weil: "Het lukt, maar wel met een bijna bovenmenselijke inspanning". In ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk volgt Zembla wekenlang de mensen van de ondersteunende diensten. Eerste beelden Zembla over St Jansdal-ziekenhuis tijdens coronacrisis Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Zembla heeft de afgelopen weken in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk rondgekeken en zag hoe een ziekenhuis in crisistijd langzaam opkrabbelt en toewerkt naar het 'nieuwe normaal'.

Overvolle ic's
De schokkende beelden uit de ziekenhuizen tijdens de coronacrisis bevatten overvolle ic's, ambulances met doodzieke coronapatienten en artsen en verpleegkundigen die overuren maken. 'Het lijkt wel oorlog', zeiden sommigen.

Ondersteunende diensten
Maar wat we niet of nauwelijks zien, is de enorme impact die het levensbedreigende virus heeft op de ondersteunende diensten: de schoonmakers, de facilitaire en technische dienst, de geestelijke verzorgers, de catering en mensen van de infectiepreventie.

Bezoek
De schoonmakers hebben ineens te maken met 'corona-afval'. De afdeling infectiepreventie deelt met pijn in het hart mee dat die ene patiënt echt geen bezoek mag. De kok bakt snel een appeltaart voor een terminale coronapatiënt die nog graag iets zoets wil.

Bovenmenselijk
Hoe houd je een ziekenhuis in crisistijd draaiend? Ziekenhuisbestuurder Relinde Weil: "Het lukt, maar wel met een bijna bovenmenselijke inspanning". In ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk volgt Zembla wekenlang de mensen van de ondersteunende diensten.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zembla over St. Jansdal in Harderwijk gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV