Docu Diego Maradona gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Diego Maradona gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Diego Maradona gemist? Bekijk hier de hele uitzending Een uniek portret van rebel, held en stervoetballer Diego Maradona op basis van meer dan 500 uur archiefmateriaal. VoetbaltalentDe documentaire vertelt het meeslepende en onvergetelijke verhaal van de opkomst en ondergang van het grote voetbaltalent Diego Maradona. Hoe een Argentijns straatjongetje uitgroeide tot verheven voetbalgod. Maar die status had ook een keerzijde. Ruud Gullit over de documentaire Diego Maradona en de speler zelf Bekijk deze video » SprookjeVan straatjongetje tot sterspeler, het klinkt als een sprookje. Diego Maradona brak alle transferrecords, trok de slecht presterende Italiaanse voetbalclub Napoli uit het slop (hij maakte ze diverse malen landskampioen) én won in 1986 praktisch eigenhandig met Argentinië het WK voetbal in Mexico. Maar naast de vele hoogtepunten kent zijn leven ook een schaduwkant door zijn cocaïneverslaving en omgang met figuren uit de onderwereld. GodenstatusDe film concentreert zich met name op de periode van 1984 tot 1991, de tijd van Maradona in Italië. De periode met de grootste overwinningen en de ergste dieptepunten. Een tijd waarin hij zijn godenstatus verwierf, maar ook weer uit de gratie raakte bij de Napolitanen. De roem en het succes die Maradona ten deel vallen, eisen hun tol van de voetballer. Wilfried de Jong zag documentaire over Diego Maradona: "Beste voetballer ooit" Bekijk deze video » Documentairemaker Asif Kapadia over zijn band met Diego Maradona Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Een uniek portret van rebel, held en stervoetballer Diego Maradona op basis van meer dan 500 uur archiefmateriaal.

Voetbaltalent
De documentaire vertelt het meeslepende en onvergetelijke verhaal van de opkomst en ondergang van het grote voetbaltalent Diego Maradona. Hoe een Argentijns straatjongetje uitgroeide tot verheven voetbalgod. Maar die status had ook een keerzijde.

Sprookje
Van straatjongetje tot sterspeler, het klinkt als een sprookje. Diego Maradona brak alle transferrecords, trok de slecht presterende Italiaanse voetbalclub Napoli uit het slop (hij maakte ze diverse malen landskampioen) én won in 1986 praktisch eigenhandig met Argentinië het WK voetbal in Mexico. Maar naast de vele hoogtepunten kent zijn leven ook een schaduwkant door zijn cocaïneverslaving en omgang met figuren uit de onderwereld.

Godenstatus
De film concentreert zich met name op de periode van 1984 tot 1991, de tijd van Maradona in Italië. De periode met de grootste overwinningen en de ergste dieptepunten. Een tijd waarin hij zijn godenstatus verwierf, maar ook weer uit de gratie raakte bij de Napolitanen. De roem en het succes die Maradona ten deel vallen, eisen hun tol van de voetballer.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Diego Maradona
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Diego Maradona gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen