Exclusief: achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Exclusief: achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Exclusief: achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam gemist? Bekijk hier de hele uitzending Omroep MAX-baas Jan Slagter krijgt een bijzondere rondleiding door het Koninklijk Paleis Amsterdam. Nu het gebouw voor publiek gesloten is vanwege het coronavirus, neemt de conservator hem mee voor een uniek bezoek. KoningHet paleis staat midden in de hoofdstad, op de Dam, en is het officiële ontvangstpaleis van koning Willem-Alexander. Een levendig gebouw met imposante zalen en salons. GeschiedenisHet Koninklijk Paleis Amsterdam is een uniek gebouw dat een grote rol heeft gespeeld in onze vaderlandse historie en waar nog steeds geschiedenis wordt geschreven. Het is de plek waar wereldleiders worden ontvangen, waar troonswisselingen plaatsvinden en koninklijke huwelijken worden gevierd. Ferdinand BolSamen met conservator Alice Taatgen, neemt Jan Slagter u mee langs indrukwekkende beeldhouwwerken, schilderijen van grootmeesters als Govert Flinck en Ferdinand Bol en het bijzondere meubilair van Lodewijk Napoleon. 17e eeuwOndersteund door prachtige muziek kan iedereen, vanaf de bank, toch genieten van het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de 17e eeuw en in de voetsporen treden van koninklijke gasten. Dit unieke tapijt met sterrenhemel ligt in Koninklijk Paleis Amsterdam Bekijk deze video » Omroep MAX zendt 30 mei exclusieve beelden Koninklijk Paleis Amsterdam uit Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Omroep MAX-baas Jan Slagter krijgt een bijzondere rondleiding door het Koninklijk Paleis Amsterdam. Nu het gebouw voor publiek gesloten is vanwege het coronavirus, neemt de conservator hem mee voor een uniek bezoek.

Koning
Het paleis staat midden in de hoofdstad, op de Dam, en is het officiële ontvangstpaleis van koning Willem-Alexander. Een levendig gebouw met imposante zalen en salons.

Geschiedenis
Het Koninklijk Paleis Amsterdam is een uniek gebouw dat een grote rol heeft gespeeld in onze vaderlandse historie en waar nog steeds geschiedenis wordt geschreven. Het is de plek waar wereldleiders worden ontvangen, waar troonswisselingen plaatsvinden en koninklijke huwelijken worden gevierd.

Ferdinand Bol
Samen met conservator Alice Taatgen, neemt Jan Slagter u mee langs indrukwekkende beeldhouwwerken, schilderijen van grootmeesters als Govert Flinck en Ferdinand Bol en het bijzondere meubilair van Lodewijk Napoleon.

17e eeuw
Ondersteund door prachtige muziek kan iedereen, vanaf de bank, toch genieten van het grootste en meest prestigieuze gebouw uit de 17e eeuw en in de voetsporen treden van koninklijke gasten.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Exclusief: achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV