Johan Derksen: "Een zwarte blijft in Amerika toch een beetje een tweederangs burger"

Johan Derksen: "Een zwarte blijft in Amerika toch een beetje een tweederangs burger"

Johan Derksen reageert bij Veronica Inside op de de dood van een Afro-Amerikaanse man in Minneapolis. Die werd door een politieagent minutenlang in een nekklem gezet waarna hij overleed. "Je hebt in Amerika een soort van verborgen racisme."

Ordinaire rednecks
Derksen stelt: "De burgers zijn bang voor de blanke politieagenten. Dat zijn ordinaire rednecks die altijd naar hun wapen grijpen." Hij is blij dat het voorval met een telefoon is opgenomen. "Anders zou het onder de dekmantel geschoven worden."

Tweederangs burger
De analyticus kijkt overigens niet op van het voorval: "Een zwarte blijft in Amerika toch een beetje een tweederangs burger en dat is heel treurig."

Hieronder zie je het betreffende fragment uit de uitzending van Veronica Inside van vrijdag 29 mei. Je kunt hier ook de hele Veronica Inside-uitzending terugkijken.

Johan Derksen: &quot;Een <em>zwarte</em> blijft in Amerika toch een beetje een tweederangs burger&quot; Johan Derksen reageert bij Veronica Inside op de de dood van een Afro-Amerikaanse man in Minneapolis. Die werd door een politieagent minutenlang in een nekklem gezet waarna hij overleed. "Je hebt in Amerika een soort van verborgen racisme." Ordinaire rednecksDerksen stelt: "De burgers zijn bang voor de blanke politieagenten. Dat zijn ordinaire rednecks die altijd naar hun wapen grijpen." Hij is blij dat het voorval met een telefoon is opgenomen. "Anders zou het onder de dekmantel geschoven worden." Tweederangs burgerDe analyticus kijkt overigens niet op van het voorval: "Een zwarte blijft in Amerika toch een beetje een tweederangs burger en dat is heel treurig." Hieronder zie je het betreffende fragment uit de uitzending van Veronica Inside van vrijdag 29 mei. Je kunt hier ook de hele Veronica Inside-uitzending terugkijken. Bekijk ook Schokkende beelden van arrestatie George Floyd in Minneapolis (lange versie) Bekijk deze video »
TV :
Johan Derksen: "Een zwarte blijft in Amerika toch een beetje een tweederangs burger"

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Johan Derksen: "Een zwarte blijft in Amerika toch een beetje een tweederangs burger" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV