Inpakkunstenaar Christo (84) overleden, bekijk de hoogtepunten uit zijn leven

Inpakkunstenaar Christo (84) overleden, bekijk de hoogtepunten uit zijn leven

De Bulgaarse kunstenaar Christo (Vladimirov Javacheff) is zondag op 84-jarige leeftijd overleden. De architect en kunstenaar stond vooral bekend om zijn "inpakkunst".

Zo pakte de veelbesproken kunstenaar de Pont Neuf in Parijs en de Rijksdag in Berlijn in door er doeken overheen te spannen.

Arc de Triomphe
Al sinds 1962 wilde Christo en zijn vrouw, de Franse Jeanne-Claude Denat de Guillebon, de Arc de Triomphe in Parijs inpakken. Tussen 19 september en 4 oktober van dit jaar gaat dit eindelijk gebeuren. Hij maakt dit dus zelf niet meer mee.

Persbureau Reuters heeft in onderstaande video de hoogtepunten uit het leven van Christo op een rij gezet.

Inpakkunstenaar <em>Christo</em> (84) overleden, bekijk de hoogtepunten uit zijn leven De Bulgaarse kunstenaar Christo (Vladimirov Javacheff) is zondag op 84-jarige leeftijd overleden. De architect en kunstenaar stond vooral bekend om zijn "inpakkunst". Zo pakte de veelbesproken kunstenaar de Pont Neuf in Parijs en de Rijksdag in Berlijn in door er doeken overheen te spannen. Arc de TriompheAl sinds 1962 wilde Christo en zijn vrouw, de Franse Jeanne-Claude Denat de Guillebon, de Arc de Triomphe in Parijs inpakken. Tussen 19 september en 4 oktober van dit jaar gaat dit eindelijk gebeuren. Hij maakt dit dus zelf niet meer mee. Persbureau Reuters heeft in onderstaande video de hoogtepunten uit het leven van Christo op een rij gezet. Bekijk de hoogtepunten van het leven van Christo hierboven. Moeder Mark Rutte overleden op 96-jarige leeftijd: "Groot verdriet" Bekijk deze video » Striptekenaar Eric Schreurs (Joop Klepzeiker) overleden, bekijk een van zijn (weinige) mediaoptredens Bekijk deze video »
Nieuws :
Inpakkunstenaar Christo (84) overleden, bekijk de hoogtepunten uit zijn leven

Bekijk de hoogtepunten van het leven van Christo hierboven.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV