Medialogica over Cornelius Haga Lyceum gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Medialogica over Cornelius Haga Lyceum gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Medialogica over Cornelius Haga Lyceum gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van Medialogica een terugblik op een turbulent jaar voor het Haga Lyceum, een islamitische middelbare school in Amsterdam. De strijd ertegen wordt een slag om de beeldvorming. Terroristische organisatieIn maart 2019 wordt de school opeens landelijk nieuws. Aanleiding is een alarmerende brief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid aan burgemeester Halsema. Volgens AIVD-inlichtingen zouden op de school 'richtinggevende personen' onder invloed staan van 'salafistische aanjagers' en contact hebben onderhouden met een terroristische organisatie. Feit en fictieEen 'haatschool' die zo snel mogelijk gesloten moet worden, is aanvankelijk de teneur in de media en de politiek. Medialogica blikt terug en zoekt uit: welke spelers bepalen het beeld rondom de school? Hoe onderscheiden journalisten hier feit van fictie? En zijn er wel aanjagers actief of wordt de school vooral opgejaagd? Klaas Dijkhoff: 'Alle salafistische scholen moeten verboden worden' Bekijk deze video » Bestuur Haga Lyceum over vertrek: 'We gaan bezwaar maken' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In deze aflevering van Medialogica een terugblik op een turbulent jaar voor het Haga Lyceum, een islamitische middelbare school in Amsterdam. De strijd ertegen wordt een slag om de beeldvorming.

Terroristische organisatie
In maart 2019 wordt de school opeens landelijk nieuws. Aanleiding is een alarmerende brief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid aan burgemeester Halsema. Volgens AIVD-inlichtingen zouden op de school 'richtinggevende personen' onder invloed staan van 'salafistische aanjagers' en contact hebben onderhouden met een terroristische organisatie.

Feit en fictie
Een 'haatschool' die zo snel mogelijk gesloten moet worden, is aanvankelijk de teneur in de media en de politiek. Medialogica blikt terug en zoekt uit: welke spelers bepalen het beeld rondom de school? Hoe onderscheiden journalisten hier feit van fictie? En zijn er wel aanjagers actief of wordt de school vooral opgejaagd?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Medialogica
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Medialogica over Cornelius Haga Lyceum gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV