Docu I Am Not Your Negro gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu I Am Not Your Negro gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu I Am Not Your Negro gemist? Bekijk hier de hele uitzending Een reis door de zwarte geschiedenis in de Verenigde Staten die de burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het #BlackLivesMatter anno 2018, het moment dat deze documentaire uitkwam. Vermoorde vriendenDe Amerikaanse schrijver James Baldwin beschreef in 1979 in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project: 'Remember This House'. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. RadicaalBij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina's van het manuscript klaar. In 'I Am Not Your Negro' verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruikmaakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt. HollywoodDe documentaire stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk de vraag waar Amerika voor staat.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Een reis door de zwarte geschiedenis in de Verenigde Staten die de burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het #BlackLivesMatter anno 2018, het moment dat deze documentaire uitkwam.

Vermoorde vrienden
De Amerikaanse schrijver James Baldwin beschreef in 1979 in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project: 'Remember This House'. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr.

Radicaal
Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina's van het manuscript klaar. In 'I Am Not Your Negro' verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruikmaakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt.

Hollywood
De documentaire stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk de vraag waar Amerika voor staat.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu I Am Not Your Negro gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV