Niet iedereen blij met Blackout Tuesday: "Blanken zijn vele malen vaker slachtoffer"

Niet iedereen blij met Blackout Tuesday: "Blanken zijn vele malen vaker slachtoffer"

Op sociale media wordt dinsdag massaal stilgestaan bij de dood van George Floyd en het protest tegen politiegeweld in de VS. Instagram en Twitter staan vol met zwarte afbeeldingen in het kader van 'Blackout Tuesday'.

"Daar hoor je niemand over"
Niet iedereen vindt 'Blackout Tuesday' een mooie actie, onder een Instagrampost van NOS staan de volgende reacties: "Blanken zijn vele malen vaker slachtoffer van interraciaal geweld en worden veel vaker gedood door politieagenten, maarja daar hoor je niemand over", zegt het priveaccount 'prouddutchy010' op Instagram. En "Helaas worden in Iran elke dag honderden #georgefloyd vermoord en hoort niemand hun stem", aldus Instagrammer 'as_ahmfr'.

Bekende sterren op zwart
Honderden wereldberoemde artiesten en sporters promoten de actie, waarbij het de bedoeling is op een zwart vierkant na de gehele dag niets meer te plaatsen op sociale media. Ook bekend Nederland gaat 'op zwart'.

Bekijk hieronder de NOS-video over vele Instagrammers die dinsdag 2 juni 'op zwart' gaan.

Niet iedereen blij met <em>Blackout Tuesday</em>: &quot;Blanken zijn vele malen vaker slachtoffer&quot; Op sociale media wordt dinsdag massaal stilgestaan bij de dood van George Floyd en het protest tegen politiegeweld in de VS. Instagram en Twitter staan vol met zwarte afbeeldingen in het kader van 'Blackout Tuesday'. "Daar hoor je niemand over"Niet iedereen vindt 'Blackout Tuesday' een mooie actie, onder een Instagrampost van NOS staan de volgende reacties: "Blanken zijn vele malen vaker slachtoffer van interraciaal geweld en worden veel vaker gedood door politieagenten, maarja daar hoor je niemand over", zegt het priveaccount 'prouddutchy010' op Instagram. En "Helaas worden in Iran elke dag honderden #georgefloyd vermoord en hoort niemand hun stem", aldus Instagrammer 'as_ahmfr'. Zien: Nederland kritisch op demonsterende Doutzen Kroes op de dam: "Dom" Bekijk deze video » Bekende sterren op zwartHonderden wereldberoemde artiesten en sporters promoten de actie, waarbij het de bedoeling is op een zwart vierkant na de gehele dag niets meer te plaatsen op sociale media. Ook bekend Nederland gaat 'op zwart'. Blackout Tuesday: BN'ers tonen solidariteit met donkere gemeenschap en gaan 'op zwart' Bekijk deze video » Bekijk hieronder de NOS-video over vele Instagrammers die dinsdag 2 juni 'op zwart' gaan.
Nieuws :
Niet iedereen blij met Blackout Tuesday: "Blanken zijn vele malen vaker slachtoffer"
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Niet iedereen blij met Blackout Tuesday: "Blanken zijn vele malen vaker slachtoffer" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV