Mark Rutte: "Ik behoorde tot de groep die zei dat zwarte piet nu eenmaal zwart was"(video)

Mark Rutte: "Ik behoorde tot de groep die zei dat zwarte piet nu eenmaal zwart was"(video)

De zomerse maanden lijken niet direct hét moment om de zwarte pieten-discussie weer onder de aandacht te brengen maar vanwege het hele huidige racisme-debat gebeurde dat donderdag toch. Premier Mark Rutte haalde het zelf aan: "Ik heb zelf grote veranderingen doorgemaakt over zwarte piet. Ik behoorde ook tot de groep die zei: zwarte piet is nou eenmaal zwart."

Gediscrimineerd
Ontmoetingen met mensen die er last van hadden deden hem zijn mening herzien: "Zij voelden zich ongelofelijk gediscrimineerd en dat is het laatste wat je wil tijdens het Sinterklaasfeest." Rutte denkt overigens niet dat je een dergelijke verandering af moet dwingen vanuit de overheid. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland, waarin beelden uit het debat werden vertoond, hieronder.

<em>Mark Rutte</em>: &quot;Ik behoorde tot de groep die zei dat <em>zwarte piet</em> nu eenmaal zwart was&quot;(video) De zomerse maanden lijken niet direct hét moment om de zwarte pieten-discussie weer onder de aandacht te brengen maar vanwege het hele huidige racisme-debat gebeurde dat donderdag toch. Premier Mark Rutte haalde het zelf aan: "Ik heb zelf grote veranderingen doorgemaakt over zwarte piet. Ik behoorde ook tot de groep die zei: zwarte piet is nou eenmaal zwart." GediscrimineerdOntmoetingen met mensen die er last van hadden deden hem zijn mening herzien: "Zij voelden zich ongelofelijk gediscrimineerd en dat is het laatste wat je wil tijdens het Sinterklaasfeest." Rutte denkt overigens niet dat je een dergelijke verandering af moet dwingen vanuit de overheid. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland, waarin beelden uit het debat werden vertoond, hieronder. Bekijk ook Mark Rutte in persconferentie: "Racisten hebben met mij een probleem" (video) Bekijk deze video »
TV :
Mark Rutte: "Ik behoorde tot de groep die zei dat zwarte piet nu eenmaal zwart was"(video)

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Mark Rutte: "Ik behoorde tot de groep die zei dat zwarte piet nu eenmaal zwart was"(video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV