Premier Mark Rutte: ‘Zwarte Piet is absoluut niet racistisch’ (video)

Premier Mark Rutte: ‘Zwarte Piet is absoluut niet racistisch’ (video)

Kijk hier de hele persconferentie van Mark Rutte van 5 juni terug over onder meer racisme.

Premier Mark Rutte hield vandaag een persconferentie na de ministerraad, en had het over verschillende zaken. Zo gaf hij meer uitleg bij zijn recente Zwarte Piet-uitspraak. “Het is een volkscultuur, een traditie, het is absoluut niet racistisch. Maar ik realiseer me wel dat er mensen zijn die er pijn van ondervinden.”

Rutte steunt Grapperhaus
Ook vertelt Rutte dat er in de ministerraad niet lang over het app-contact tussen Femke Halsema en Ferd Grapperhaus is gesproken, naar aanleiding van de Dam-demonstratie. Hierin steunt hij duidelijk Grapperhaus. “Ik vind dat hij die avond van A tot Z het goede gedaan heeft.”

Bekijk het fragment uit de persconferentie van Mark Rutte hieronder.

Premier <em>Mark Rutte</em>: ‘Zwarte Piet is absoluut niet racistisch’ (video) Kijk hier de hele persconferentie van Mark Rutte van 5 juni terug over onder meer racisme. Premier Mark Rutte hield vandaag een persconferentie na de ministerraad, en had het over verschillende zaken. Zo gaf hij meer uitleg bij zijn recente Zwarte Piet-uitspraak. “Het is een volkscultuur, een traditie, het is absoluut niet racistisch. Maar ik realiseer me wel dat er mensen zijn die er pijn van ondervinden.” Rutte steunt GrapperhausOok vertelt Rutte dat er in de ministerraad niet lang over het app-contact tussen Femke Halsema en Ferd Grapperhaus is gesproken, naar aanleiding van de Dam-demonstratie. Hierin steunt hij duidelijk Grapperhaus. “Ik vind dat hij die avond van A tot Z het goede gedaan heeft.” Bekijk het fragment uit de persconferentie van Mark Rutte hieronder. Mark Rutte in persconferentie: "Racisten hebben met mij een probleem" (video) Bekijk deze video » Mark Rutte: "Ik behoorde tot de groep die zei dat zwarte piet nu eenmaal zwart was"(video) Bekijk deze video »
Politiek :
Premier Mark Rutte: ‘Zwarte Piet is absoluut niet racistisch’ (video)

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Premier Mark Rutte: ‘Zwarte Piet is absoluut niet racistisch’ (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV