Op1: Cultuurhistoricus over aandeel Nederland in discriminatie en racisme

Op1: Cultuurhistoricus over aandeel Nederland in discriminatie en racisme

Hieronder zie je een fragment uit Op1 van vrijdag 5 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken op Gids.tv.

Racisme en discriminatie is helaas nog altijd aan de orde van de dag. Cultuurhistoricus Nancy Jouwe vertelt bij Op1 over de positie van Nederland in dit probleem. "We moeten collectief onderkennen dat racisme voortkomt voor uit de geschiedenis van kolonialisme. Nederland is ooit marktleider geweest in slavenhandel mondiaal, dus Nederland zou nu marktleider in kritisch reflecteren moeten worden."

Bekijk het fragment van de talkshow Op1 hieronder. Heb je Op1 gemist? Je kunt elke aflevering en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv.

<em>Op1:</em> Cultuurhistoricus over aandeel Nederland in discriminatie en racisme Hieronder zie je een fragment uit Op1 van vrijdag 5 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken op Gids.tv. Racisme en discriminatie is helaas nog altijd aan de orde van de dag. Cultuurhistoricus Nancy Jouwe vertelt bij Op1 over de positie van Nederland in dit probleem. "We moeten collectief onderkennen dat racisme voortkomt voor uit de geschiedenis van kolonialisme. Nederland is ooit marktleider geweest in slavenhandel mondiaal, dus Nederland zou nu marktleider in kritisch reflecteren moeten worden." Bekijk het fragment van de talkshow Op1 hieronder. Heb je Op1 gemist? Je kunt elke aflevering en de leukste fragmenten terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook Op1 gemist? Is tweet van Lilian Marijnissen over carnaval racistisch? Bekijk deze video » Op1: Italiaanse wielerfans vonden Wilfried de Jong op Marco Pantani lijken Bekijk deze video »
Talkshow :
Op1: Cultuurhistoricus over aandeel Nederland in discriminatie en racisme

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Op1: Cultuurhistoricus over aandeel Nederland in discriminatie en racisme of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV