Bekijk het bijzondere eerbetoon van Spike Lee aan de overleden George Floyd

Bekijk het bijzondere eerbetoon van Spike Lee aan de overleden George Floyd

Op vrijdag 12 juni verschijnt de nieuwste film van Spike Lee, Da 5 Bloods, op Netflix. Via een Zoom-verbinding ging de topregisseur in gesprek met Jimmy Fallon. Samen keken ze ook naar de korte film die Lee als eerbetoon aan George Floyd, Eric Garner en Michael Stewart maakte, drie zwarte Amerikanen die overleden door politiegeweld.

"I can't breathe"
De korte film 3 Brothers laat zien dat vooral het overlijden van Floyd en Garner opvallende gelijkenissen met elkaar vertoont. Beide mannen zeggen meerdere keren "I can't breathe", om aan te geven dat de agenten hun de adem benemen. Ondertussen zien we fragmenten uit een scène uit de legendarische film Do the Right Thing (1989) van Lee zelf. Daarin is te zien hoe politiegeweld tegen zwarte Amerikanen in ruim dertig jaar nauwelijks is veranderd.

Bekijk het gesprek van Jimmy Fallon met Spike Lee hieronder. De korte film 3 Brothers is vanaf ongeveer 3:20 te zien.

Bekijk het bijzondere eerbetoon van <em>Spike Lee</em> aan de overleden George Floyd Op vrijdag 12 juni verschijnt de nieuwste film van Spike Lee, Da 5 Bloods, op Netflix. Via een Zoom-verbinding ging de topregisseur in gesprek met Jimmy Fallon. Samen keken ze ook naar de korte film die Lee als eerbetoon aan George Floyd, Eric Garner en Michael Stewart maakte, drie zwarte Amerikanen die overleden door politiegeweld. "I can't breathe"De korte film 3 Brothers laat zien dat vooral het overlijden van Floyd en Garner opvallende gelijkenissen met elkaar vertoont. Beide mannen zeggen meerdere keren "I can't breathe", om aan te geven dat de agenten hun de adem benemen. Ondertussen zien we fragmenten uit een scène uit de legendarische film Do the Right Thing (1989) van Lee zelf. Daarin is te zien hoe politiegeweld tegen zwarte Amerikanen in ruim dertig jaar nauwelijks is veranderd. Bekijk het gesprek van Jimmy Fallon met Spike Lee hieronder. De korte film 3 Brothers is vanaf ongeveer 3:20 te zien. Bekijk ook Zien: Barack Obama reageert op dood George Floyd en protesten in VS Bekijk deze video » Zien: acteur Dwayne Johnson ("The Rock") valt Donald Trump aan met furieuze video Bekijk deze video »
Buitenland :
Bekijk het bijzondere eerbetoon van Spike Lee aan de overleden George Floyd


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bekijk het bijzondere eerbetoon van Spike Lee aan de overleden George Floyd of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier