Docu White Right: Meeting the Enemy gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu White Right: Meeting the Enemy gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu White Right: Meeting the Enemy gemist? Bekijk hier de hele uitzending VPRO Filmmaker Deeyah Khan, dochter van een Pakistaanse immigrant in Noorwegen, was zes jaar oud toen zij met haar vader de eerste betoging tegen racisme bezocht. Zijn belofte dat vooroordelen en onverdraagzaamheid snel verleden tijd zouden zijn, is dertig jaar later nog steeds niet ingelost. Verdeeldheid zaaiende populistische retoriek tast het politieke debat aan in westerse democratieën. Khan wil weten waarom dit zo is en gaat in gesprek met vertegenwoordigers van de alt-right-beweging in Amerika, zoals Richard Spencer en Jeff Schoep, de leider van de grootste neonazi-organisatie. In haar gesprekken zoekt zij naar verbinding en oplossingen en is vastbesloten de mannen achter de maskers te ontdekken; een test voor haar eigen tolerantie. Kan zij vrienden worden met de fascisten en racisten die ze ontmoet? En kan zij empathie opbrengen voor een neonazi?
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

VPRO

Filmmaker Deeyah Khan, dochter van een Pakistaanse immigrant in Noorwegen, was zes jaar oud toen zij met haar vader de eerste betoging tegen racisme bezocht. Zijn belofte dat vooroordelen en onverdraagzaamheid snel verleden tijd zouden zijn, is dertig jaar later nog steeds niet ingelost. Verdeeldheid zaaiende populistische retoriek tast het politieke debat aan in westerse democratieën. Khan wil weten waarom dit zo is en gaat in gesprek met vertegenwoordigers van de alt-right-beweging in Amerika, zoals Richard Spencer en Jeff Schoep, de leider van de grootste neonazi-organisatie. In haar gesprekken zoekt zij naar verbinding en oplossingen en is vastbesloten de mannen achter de maskers te ontdekken; een test voor haar eigen tolerantie. Kan zij vrienden worden met de fascisten en racisten die ze ontmoet? En kan zij empathie opbrengen voor een neonazi?

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu White Right: Meeting the Enemy gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV