Video: Bijzondere buurt Vreeswijk gesloopt, buurtbewoners furieus

Video: Bijzondere buurt Vreeswijk gesloopt, buurtbewoners furieus

Video: Bijzondere buurt <em>Vreeswijk</em> gesloopt, buurtbewoners furieus Bewoners uit Vreeswijk zijn boos. Ze moeten hun huizen in het voormalige dorp in het Utrechtse Nieuwegein verlaten, omdat ze worden omgegooid om plaats te maken voor nieuwbouw. Maar: ze willen graag bij elkaar wonen en zo het karakter van de buurt behouden. "Ze vergeten dat mensen hier alles hebben meegemaakt wat hun leven vertegenwoordigt", legt bewoonster Judith Uphof uit aan Hart van Nederland. "Hun huwelijk, de kinderen die ze hier hebben gekregen. Dat heb ik ook." Bekijk de reportage van Hart van Nederland hierboven. Fan schreeuwt venijnig Máxima's naam: "Je gaat toch niet boos worden?" Bekijk deze video » Woningen in Nieuwegein ontruimd na gevonden explosief, bekijk hier de beelden Bekijk deze video »
Nieuws :
Video: Bijzondere buurt Vreeswijk gesloopt, buurtbewoners furieus

Bewoners uit Vreeswijk zijn boos. Ze moeten hun huizen in het voormalige dorp in het Utrechtse Nieuwegein verlaten, omdat ze worden omgegooid om plaats te maken voor nieuwbouw. Maar: ze willen graag bij elkaar wonen en zo het karakter van de buurt behouden. "Ze vergeten dat mensen hier alles hebben meegemaakt wat hun leven vertegenwoordigt", legt bewoonster Judith Uphof uit aan Hart van Nederland. "Hun huwelijk, de kinderen die ze hier hebben gekregen. Dat heb ik ook."

Bekijk de reportage van Hart van Nederland hierboven.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Video: Bijzondere buurt Vreeswijk gesloopt, buurtbewoners furieus of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV