Docu Ze noemen me Baboe gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Ze noemen me Baboe gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Ze noemen me Baboe gemist? Bekijk hier de hele uitzending De documentaire 'Ze noemen me baboe' vertelt het levensverhaal van het Javaanse kindermeisje Alima, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog haar weg vindt uit het door koloniën gedomineerde Indonesië naar haar eigen onafhankelijke leven. KindermeisjeOp de vlucht voor een gedwongen huwelijk vindt de jonge Alima in de jaren veertig werk als baboe (kindermeisje) bij een Nederlands gezin. De stem van een jonge vrouw vertelt haar verhaal: hoe ze bij de familie onder meer de zorg krijgt voor hun baby Jantje, van wie ze onvoorwaardelijk houdt. Hoe ze met de familie meegaat voor een kort verblijf in Nederland. VerliefdEn hoe ze na de terugkeer de oorlog en de Japanse bezetting doormaakt waarbij haar Nederlandse gezin in een kamp terechtkomt. Hierdoor verliest Alima haar familie, werk en huis. Ze wordt verliefd op onafhankelijkheidsstrijder Riboet en raakt zwanger. Alleenstaande moederAls Riboet na de capitulatie omkomt bij een politionele actie, wil haar familie dat ze 'eerzaam' trouwt met haar zwager. Alima kiest er echter voor om als alleenstaande moeder met haar dochter haar eigen weg te gaan in het onafhankelijke Indonesië. Persoonlijke ontwikkelingVerteld vanuit Alima's perspectief is de film, die volledig bestaat uit archiefmateriaal, niet alleen een verslag van de ingrijpende gebeurtenissen en veranderende verhoudingen in Indonesië, maar vooral dat van de persoonlijke ontwikkeling van een jonge vrouw, die zich ontworstelt aan sociale en economische beperkingen en bewust kiest voor onafhankelijkheid.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

De documentaire 'Ze noemen me baboe' vertelt het levensverhaal van het Javaanse kindermeisje Alima, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog haar weg vindt uit het door koloniën gedomineerde Indonesië naar haar eigen onafhankelijke leven.

Kindermeisje
Op de vlucht voor een gedwongen huwelijk vindt de jonge Alima in de jaren veertig werk als baboe (kindermeisje) bij een Nederlands gezin. De stem van een jonge vrouw vertelt haar verhaal: hoe ze bij de familie onder meer de zorg krijgt voor hun baby Jantje, van wie ze onvoorwaardelijk houdt. Hoe ze met de familie meegaat voor een kort verblijf in Nederland.

Verliefd
En hoe ze na de terugkeer de oorlog en de Japanse bezetting doormaakt waarbij haar Nederlandse gezin in een kamp terechtkomt. Hierdoor verliest Alima haar familie, werk en huis. Ze wordt verliefd op onafhankelijkheidsstrijder Riboet en raakt zwanger.

Alleenstaande moeder
Als Riboet na de capitulatie omkomt bij een politionele actie, wil haar familie dat ze 'eerzaam' trouwt met haar zwager. Alima kiest er echter voor om als alleenstaande moeder met haar dochter haar eigen weg te gaan in het onafhankelijke Indonesië.

Persoonlijke ontwikkeling
Verteld vanuit Alima's perspectief is de film, die volledig bestaat uit archiefmateriaal, niet alleen een verslag van de ingrijpende gebeurtenissen en veranderende verhoudingen in Indonesië, maar vooral dat van de persoonlijke ontwikkeling van een jonge vrouw, die zich ontworstelt aan sociale en economische beperkingen en bewust kiest voor onafhankelijkheid.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Ze noemen me Baboe gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen