Historische beelden uit Mississippi: racistische vlag wordt weggehaald

Historische beelden uit Mississippi: racistische vlag wordt weggehaald

In de Verenigde Staten is de bevolking zich meer en meer bewust van het sluimerende racisme dat er nog altijd heerst. De zuidelijke staat Mississippi heeft een belangrijke stap genomen: het deel van de vlag van de staat waarin de Confederatie-vlag wordt afgebeeld, wordt weggehaald. Deze vlag wordt geassocieerd met racisme omdat het de vlag van de zuidelijke staten was tijdens de Burgeroorlog. Zij waren tegen het afschaffen van de slavernij.

Bekijk de historische beelden uit Mississippi hieronder.

Historische beelden uit <em>Mississippi</em>: racistische vlag wordt weggehaald In de Verenigde Staten is de bevolking zich meer en meer bewust van het sluimerende racisme dat er nog altijd heerst. De zuidelijke staat Mississippi heeft een belangrijke stap genomen: het deel van de vlag van de staat waarin de Confederatie-vlag wordt afgebeeld, wordt weggehaald. Deze vlag wordt geassocieerd met racisme omdat het de vlag van de zuidelijke staten was tijdens de Burgeroorlog. Zij waren tegen het afschaffen van de slavernij. Bekijk de historische beelden uit Mississippi hieronder. Bekijk ook Mark Rutte doet stevige uitspraken: "We moeten racisme killen" (video) Bekijk deze video » Dode door schietpartij in Louisville bij protest, bekijk de schokkende beelden Bekijk deze video »


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Historische beelden uit Mississippi: racistische vlag wordt weggehaald of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV