Jezus van Nazareth verovert de wereld gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Jezus van Nazareth verovert de wereld gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Jezus van Nazareth verovert de wereld gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de vierde en laatste aflevering van de reisdocumentaireserie 'Jezus van Nazareth verovert de wereld' reist Kefah Allush naar Armenië, een klein en bergachtig land in de Kaukasus. StaatsgodsdienstIn 301 na Christus besloot de Armeense koning het christendom als staatsgodsdienst aan te nemen, lang voordat Europese landen dat deden. Daarmee werd Armenië de eerste christelijke natie ter wereld. Kloosters en grotkerkenHet geloof was daar in de eerste eeuw naartoe gebracht door de apostel Taddeüs. Kefah reist langs afgelegen kloosters en grotkerken, op zoek naar Taddeüs' nalatenschap. Hij verdiept zich in de eeuwenoude cultuur en laat zich overrompelen door liturgisch gezang. SuccesvolDe Armeense identiteit blijkt nog steeds sterk verweven met het christendom. Aan het einde van zijn roadtrip maakt Kefah de balans op: wat maakte het christendom zo succesvol? En doen wij het in het geseculariseerde West-Europa wel voldoende recht? Eerste beelden Jezus van Nazareth verovert de wereld op NPO 2 Bekijk deze video » Tijd voor MAX: Kefah Allush over nieuwe serie Jezus van Nazareth verovert de wereld Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In de vierde en laatste aflevering van de reisdocumentaireserie 'Jezus van Nazareth verovert de wereld' reist Kefah Allush naar Armenië, een klein en bergachtig land in de Kaukasus.

Staatsgodsdienst
In 301 na Christus besloot de Armeense koning het christendom als staatsgodsdienst aan te nemen, lang voordat Europese landen dat deden. Daarmee werd Armenië de eerste christelijke natie ter wereld.

Kloosters en grotkerken
Het geloof was daar in de eerste eeuw naartoe gebracht door de apostel Taddeüs. Kefah reist langs afgelegen kloosters en grotkerken, op zoek naar Taddeüs' nalatenschap. Hij verdiept zich in de eeuwenoude cultuur en laat zich overrompelen door liturgisch gezang.

Succesvol
De Armeense identiteit blijkt nog steeds sterk verweven met het christendom. Aan het einde van zijn roadtrip maakt Kefah de balans op: wat maakte het christendom zo succesvol? En doen wij het in het geseculariseerde West-Europa wel voldoende recht?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Jezus van Nazareth verovert de wereld
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Jezus van Nazareth verovert de wereld gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV