Geboeid - terug naar de plantage

Geboeid - terug naar de plantage

Geboeid - terug naar de plantage In de vierdelige documentaireserie Geboeid - terug naar de plantage' gaat presentator Dwight van van de Vijver gaat op zoek naar zijn geschiedenis en voorouders. De serie uit 2019 wordt de komende donderdagen rond 23:15 uur herhaald op NPO 2. SlavernijverledenHet wordt een ontdekkingsreis door het slavernijverleden. In de hoop meer inzicht te krijgen in wie hij is, doet Dwight er alles aan om uit te zoeken hoe zijn familiegeschiedenis in elkaar steekt en welke rol de slavernij daarin speelt. PlantageGeholpen door de Surinaamse slavenregisters, die sinds kort toegankelijk zijn, ontdekt Dwight steeds meer over zijn familie. De zoektocht brengt hem uiteindelijk bij de plantage waar zijn voorouders hebben geleefd als slaaf.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In de vierdelige documentaireserie Geboeid - terug naar de plantage' gaat presentator Dwight van van de Vijver gaat op zoek naar zijn geschiedenis en voorouders. De serie uit 2019 wordt de komende donderdagen rond 23:15 uur herhaald op NPO 2.

Slavernijverleden
Het wordt een ontdekkingsreis door het slavernijverleden. In de hoop meer inzicht te krijgen in wie hij is, doet Dwight er alles aan om uit te zoeken hoe zijn familiegeschiedenis in elkaar steekt en welke rol de slavernij daarin speelt.

Plantage
Geholpen door de Surinaamse slavenregisters, die sinds kort toegankelijk zijn, ontdekt Dwight steeds meer over zijn familie. De zoektocht brengt hem uiteindelijk bij de plantage waar zijn voorouders hebben geleefd als slaaf.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Geboeid - terug naar de plantage gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV