Andere Tijden special over toerisme in Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special over toerisme in Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special over toerisme in Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending In een special vol archiefmateriaal laat Andere Tijden zien hoe het toerisme naar Nederland in honderd jaar tijd explodeerde. KlederdrachtBeelden uit 1928 tonen vrolijke plaatjes van het Zeeuwse strandleven, afgewisseld met die van kerkgangers in klederdracht. Latere promotiefilmpjes brengen Volendam, Marken, molens en water in beeld. Geen cliché wordt geschuwd om buitenlanders van het unieke karakter van ons land te doordringen. ErgerenNa de oorlog groeide hun aantal snel, maar dat had ook een keerzijde: in de jaren 60 ergeren bestuurders zich aan het toenemend aantal bordjes 'Zimmer Frei' en 'Zimmer mit Frühstück'. Zandvoort lost het op met pictogrammen. TwijfelsNog voordat het hippietoerisme in zwang raakt, verwoordt een hoogleraar de groeiende twijfels over toerisme: 'Wat verliezen we erdoor? Rust en ruimte voor onszelf.' Amsterdam probeert toeristen weg te krijgen met hulp van buitenlandse influencers Bekijk deze video » Op1 gemist? Mona Keijzer over de reisbubbel met Duitsland en Frankrijk Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In een special vol archiefmateriaal laat Andere Tijden zien hoe het toerisme naar Nederland in honderd jaar tijd explodeerde.

Klederdracht
Beelden uit 1928 tonen vrolijke plaatjes van het Zeeuwse strandleven, afgewisseld met die van kerkgangers in klederdracht. Latere promotiefilmpjes brengen Volendam, Marken, molens en water in beeld. Geen cliché wordt geschuwd om buitenlanders van het unieke karakter van ons land te doordringen.

Ergeren
Na de oorlog groeide hun aantal snel, maar dat had ook een keerzijde: in de jaren 60 ergeren bestuurders zich aan het toenemend aantal bordjes 'Zimmer Frei' en 'Zimmer mit Frühstück'. Zandvoort lost het op met pictogrammen.

Twijfels
Nog voordat het hippietoerisme in zwang raakt, verwoordt een hoogleraar de groeiende twijfels over toerisme: 'Wat verliezen we erdoor? Rust en ruimte voor onszelf.'

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden special over toerisme in Nederland gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV