Docu Lee Miller - De bevrijding van een fotograaf gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Lee Miller - De bevrijding van een fotograaf gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Lee Miller - De bevrijding van een fotograaf gemist? Bekijk hier de hele uitzending Lee Miller is een van de opmerkelijkste vrouwelijke iconen van de twintigste eeuw. Van fotomodel en muze van surrealist Man Ray groeit ze uit tot succesvol fotografe en internationaal bekende oorlogscorrespondente. Trauma'sDe documentaire schetst het beeld van een vrijzinnige vrouw die zich weigert te onderwerpen aan de dominante mannen om haar heen, die haar leven leefde volgens haar eigen regels en zich niet laat hinderen door de heersende moraal, maar die ook zwaar gebukt ging onder de trauma's die ze gedurende haar leven opliep. Baanbrekende werkIn de film reflecteren haar zoon, haar kleindochter, biografe, een vriendin, kunstenaars en oorlogfotografen op Lee Millers baanbrekende werk, haar vrije en radicale geest, haar moed en bereidheid om taboes te doorbreken, als kunstenaar en als vrouw. Inpakkunstenaar Christo (84) overleden, bekijk de hoogtepunten uit zijn leven Bekijk deze video » Super Nurse van Nederlandse kunstenaar Fake wereldwijde hit (video) Bekijk deze video » Beau: Kunstenaar Streetart Frankey zet André Hazes van LEGO op de Dam Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Lee Miller is een van de opmerkelijkste vrouwelijke iconen van de twintigste eeuw. Van fotomodel en muze van surrealist Man Ray groeit ze uit tot succesvol fotografe en internationaal bekende oorlogscorrespondente.

Trauma's
De documentaire schetst het beeld van een vrijzinnige vrouw die zich weigert te onderwerpen aan de dominante mannen om haar heen, die haar leven leefde volgens haar eigen regels en zich niet laat hinderen door de heersende moraal, maar die ook zwaar gebukt ging onder de trauma's die ze gedurende haar leven opliep.

Baanbrekende werk
In de film reflecteren haar zoon, haar kleindochter, biografe, een vriendin, kunstenaars en oorlogfotografen op Lee Millers baanbrekende werk, haar vrije en radicale geest, haar moed en bereidheid om taboes te doorbreken, als kunstenaar en als vrouw.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Lee Miller - De bevrijding van een fotograaf gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV