Andere Tijden Nacht over racisme gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Nacht over racisme gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Nacht over racisme gemist? Bekijk hier de hele uitzending Aan de vooravond van de NPO-themadag Nederland tegen racisme is Andere Tijden het eigen archief ingedoken. In de Nacht over racisme een marathonuitzending tot diep in de nacht met afleveringen uit een ver en minder ver verleden. Nederlands-IndiëOver het koloniale Suriname en over Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over de behandeling die Joden ten deel viel na hun vlucht uit Nazi-Duitsland. Over de beroerde positie van zwarte soldaten in het Amerikaanse leger. Sjors en SjimmieMaar ook over de eerste zwarte school in ons land, over de stripfiguren Sjors en Sjimmie en hoe zwarte Sjimmie een metamorfose onderging. En over een vergeten film die kroonprinses Beatrix in 1979 maakte waarin ze speciale zorg uitte over de positie van allochtone kinderen in Nederland. BeatrixDe uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Sy, die in de voorbereidingen voor dit programma in haar archief een brief vond die zij als 12-jarige schreef aan toenmalig koningin Beatrix. Met daarin een vurig pleidooi voor het stoppen van discriminatie. Meer over de brief en het antwoord van de koningin is in deze uitzending ook te zien. Mark Rutte weigert excuses te maken voor slavernijverleden Nederland (video) Bekijk deze video » Beau gemist? Özcan Akyol vond racismedebat aanfluiting: "Sommigen ontkennen nog" Bekijk deze video » Beau gemist? Mischa Blok uitgescholden en bespuugd, start actie #ikbengeenkutchinees Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Aan de vooravond van de NPO-themadag Nederland tegen racisme is Andere Tijden het eigen archief ingedoken. In de Nacht over racisme een marathonuitzending tot diep in de nacht met afleveringen uit een ver en minder ver verleden.

Nederlands-Indië
Over het koloniale Suriname en over Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over de behandeling die Joden ten deel viel na hun vlucht uit Nazi-Duitsland. Over de beroerde positie van zwarte soldaten in het Amerikaanse leger.

Sjors en Sjimmie
Maar ook over de eerste zwarte school in ons land, over de stripfiguren Sjors en Sjimmie en hoe zwarte Sjimmie een metamorfose onderging. En over een vergeten film die kroonprinses Beatrix in 1979 maakte waarin ze speciale zorg uitte over de positie van allochtone kinderen in Nederland.

Beatrix
De uitzending wordt gepresenteerd door Astrid Sy, die in de voorbereidingen voor dit programma in haar archief een brief vond die zij als 12-jarige schreef aan toenmalig koningin Beatrix. Met daarin een vurig pleidooi voor het stoppen van discriminatie. Meer over de brief en het antwoord van de koningin is in deze uitzending ook te zien.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden Nacht over racisme gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV