Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 6: De ramp van Srebrenica

Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 6: De ramp van Srebrenica

Op zaterdag 11 juli is het precies vijfentwintig jaar geleden dat een beschermde moslimenclave in Srebrenica (Bosnië) ten val kwam. Het leidde tot de dood van ruim 8400 moslimjongens en -mannen. De NOS kijkt deze week terug op de gebeurtenissen in een speciale reeks Srebrenica-journaals.

Alle Srebrenica Journaals

De ramp
De dag van de val van Srebrenica. In de vroege ochtend is er nog hoop omdat de NAVO de dag ervoor luchtsteun heeft beloofd. Dichte mist gooit roet in het eten en de F16's keren zonder één bom gegooid te hebben terug naar de basis in Italië. Geen bommen betekent het startsein voor de aanval van Mladi en zijn troepen. De Nederlandse VN-soldaten leggen hem geen strobreed in de weg. Die avond volgt het bekende treffen tussen commandant Karremans en bevelhebber Mladic . De Nederlandse missie in ten einde.

Bekijk de zesde aflevering van de Srebrenica Journaals hieronder. Bekijk ook het eerste Srebrenica Journaal terug.

Bekijk <em>Srebrenica Journaal</em> aflevering 6: De ramp van Srebrenica Op zaterdag 11 juli is het precies vijfentwintig jaar geleden dat een beschermde moslimenclave in Srebrenica (Bosnië) ten val kwam. Het leidde tot de dood van ruim 8400 moslimjongens en -mannen. De NOS kijkt deze week terug op de gebeurtenissen in een speciale reeks Srebrenica-journaals. Alle Srebrenica Journaals Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 1: Joegoslavië valt uit elkaar Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 2: Bosnië wordt onafhankelijk Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 3: De VN grijpt in Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 4: Nederland gaat meedoen Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 5: Nederland loopt in de val Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 6: De ramp van Srebrenica Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 7: De genocide Bekijk deze video » De rampDe dag van de val van Srebrenica. In de vroege ochtend is er nog hoop omdat de NAVO de dag ervoor luchtsteun heeft beloofd. Dichte mist gooit roet in het eten en de F16's keren zonder één bom gegooid te hebben terug naar de basis in Italië. Geen bommen betekent het startsein voor de aanval van Mladi en zijn troepen. De Nederlandse VN-soldaten leggen hem geen strobreed in de weg. Die avond volgt het bekende treffen tussen commandant Karremans en bevelhebber Mladic . De Nederlandse missie in ten einde. Bekijk de zesde aflevering van de Srebrenica Journaals hieronder. Bekijk ook het eerste Srebrenica Journaal terug.
TV :
Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 6: De ramp van Srebrenica

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 6: De ramp van Srebrenica of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV