2Doc: Bosnian Girl gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Bosnian Girl gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Bosnian Girl gemist? Bekijk hier de hele uitzending 'Bosnian Girl' is een ontmoeting tussen twee werelden: de wereld van een jonge Bosnische vrouw en de wereld van Dutchbat III-veteranen. Vijfentwintig jaar na het vallen van de enclave gaan ze met elkaar het échte gesprek aan. Is het mogelijk om elkaar te bereiken? Leeg theaterEen jonge Bosnische theaterregisseur uit Sarajevo, voormalig Joegoslavië, nodigt twee Dutchbat III veteranen uit om samen met haar de nacht door te brengen in een leeg theater. Van zonsondergang tot zonsopgang zijn ze samen en dalen ze af naar de spelonken van hun gedeelde verleden. ConfrontatieZe spreken af de ruimte niet te verlaten, wat er ook gebeurt. Zo kunnen ze elkaar niet ontlopen, en moeten ze de confrontatie aangaan. Ze spreken met elkaar in het Engels, voor beiden niet hun moedertaal. Gruwelijke geschiedenisHoewel ze elk van een andere kant het drama en de gebeurtenissen hebben ervaren, delen ze een gruwelijke geschiedenis en draagt ieder van hen de littekens op hun ziel. Op1: Oud-Dutchbat soldaten waren 25 jaar geleden op missie in Srebrenica Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 1: Joegoslavië valt uit elkaar Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

'Bosnian Girl' is een ontmoeting tussen twee werelden: de wereld van een jonge Bosnische vrouw en de wereld van Dutchbat III-veteranen. Vijfentwintig jaar na het vallen van de enclave gaan ze met elkaar het échte gesprek aan. Is het mogelijk om elkaar te bereiken?

Leeg theater
Een jonge Bosnische theaterregisseur uit Sarajevo, voormalig Joegoslavië, nodigt twee Dutchbat III veteranen uit om samen met haar de nacht door te brengen in een leeg theater. Van zonsondergang tot zonsopgang zijn ze samen en dalen ze af naar de spelonken van hun gedeelde verleden.

Confrontatie
Ze spreken af de ruimte niet te verlaten, wat er ook gebeurt. Zo kunnen ze elkaar niet ontlopen, en moeten ze de confrontatie aangaan. Ze spreken met elkaar in het Engels, voor beiden niet hun moedertaal.

Gruwelijke geschiedenis
Hoewel ze elk van een andere kant het drama en de gebeurtenissen hebben ervaren, delen ze een gruwelijke geschiedenis en draagt ieder van hen de littekens op hun ziel.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op 2Doc: Bosnian Girl gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV