Docu The Trial of Ratko Mladic gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu The Trial of Ratko Mladic gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu The Trial of Ratko Mladic gemist? Bekijk hier de hele uitzending De Bosnisch-Servische legergeneraal Ratko Mladic werd op 22 november 2017 schuldig bevonden aan genocide en misdaden tegen de menselijkheid en tot levenslang veroordeeld. The Trial of Ratko Mladic volgt zowel de verdediging als de aanklagers tijdens het grootste strafproces sinds het Neurenberg-tribunaal. HoofdrolspelerMladic was in de jaren negentig van de vorige eeuw één van de beruchtste hoofdrolspelers in de Bosnische oorlog. Zijn naam was synoniem aan de moord op meer dan 7000 moslimmannen en -jongens in Srebrenica in 1995. Zwarte bladzijde'The Trial of Ratko Mladic' volgt het proces tegen Mladic van 2012 tot de uitspraak in 2017. Met de volledige toegang die de filmmakers kregen tot zowel de aanklagers en getuigen van destijds als de verdedigers, Mladic' familie en zijn aanhangers in Bosnië, wordt een zwarte bladzijde in de Europese geschiedenis gereconstrueerd. Op1: Oud-Dutchbat soldaten waren 25 jaar geleden op missie in Srebrenica Bekijk deze video » Bekijk Srebrenica Journaal aflevering 1: Joegoslavië valt uit elkaar Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

De Bosnisch-Servische legergeneraal Ratko Mladic werd op 22 november 2017 schuldig bevonden aan genocide en misdaden tegen de menselijkheid en tot levenslang veroordeeld. The Trial of Ratko Mladic volgt zowel de verdediging als de aanklagers tijdens het grootste strafproces sinds het Neurenberg-tribunaal.

Hoofdrolspeler
Mladic was in de jaren negentig van de vorige eeuw één van de beruchtste hoofdrolspelers in de Bosnische oorlog. Zijn naam was synoniem aan de moord op meer dan 7000 moslimmannen en -jongens in Srebrenica in 1995.

Zwarte bladzijde
'The Trial of Ratko Mladic' volgt het proces tegen Mladic van 2012 tot de uitspraak in 2017. Met de volledige toegang die de filmmakers kregen tot zowel de aanklagers en getuigen van destijds als de verdedigers, Mladic' familie en zijn aanhangers in Bosnië, wordt een zwarte bladzijde in de Europese geschiedenis gereconstrueerd.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu The Trial of Ratko Mladic gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV