Kunta Rincho wekt verbazing in racismedebat: "Dat privilige hebben wij niet" (video)

Kunta Rincho wekt verbazing in racismedebat: "Dat privilige hebben wij niet" (video)

Op zondag 12 juli werd er een themadag over racisme georganiseerd door de NPO. In het kader daarvan vond er in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam een debat over het onderwerp plaats, mede georganiseerd door de VPRO. Kunta Rincho wekte daar verbazing met zijn uitspraken over "witte mensen op het terras". "Dat privilege hebben wij niet."

Kwaadaardig gezwel
Rincho vertelt dat hij op weg naar Pakhuis De Zwijger allemaal witte mensen onbezorgd op het terras zag zitten. Bij die aanblik voelde hij bij zichzelf ook sterk de aandrang om lekker met de voetjes in de lucht op het terras plaats te nemen, kijkend naar zijn zoontje die in het water spartelt. "Maar dat privilege hebben wij niet," aldus Rincho.

Bekijk het fragment met Kunta Rincho in het racismedebat hieronder.

<em>Kunta Rincho</em> wekt verbazing in racismedebat: &quot;Dat privilige hebben wij niet&quot; (video) Op zondag 12 juli werd er een themadag over racisme georganiseerd door de NPO. In het kader daarvan vond er in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam een debat over het onderwerp plaats, mede georganiseerd door de VPRO. Kunta Rincho wekte daar verbazing met zijn uitspraken over "witte mensen op het terras". "Dat privilege hebben wij niet." Kwaadaardig gezwelRincho vertelt dat hij op weg naar Pakhuis De Zwijger allemaal witte mensen onbezorgd op het terras zag zitten. Bij die aanblik voelde hij bij zichzelf ook sterk de aandrang om lekker met de voetjes in de lucht op het terras plaats te nemen, kijkend naar zijn zoontje die in het water spartelt. "Maar dat privilege hebben wij niet," aldus Rincho. Bekijk het fragment met Kunta Rincho in het racismedebat hieronder. Bekijk ook NOS Jeugdjournaal: kinderen delen ervaringen met racisme (video) Bekijk deze video » Man sneert naar witte meisjes in racismedebat: "Gaat jullie om black cocks" (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Kunta Rincho wekt verbazing in racismedebat: "Dat privilige hebben wij niet" (video)

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Kunta Rincho wekt verbazing in racismedebat: "Dat privilige hebben wij niet" (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV