Docu De kleine man, tijd en de troubadour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu De kleine man, tijd en de troubadour gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu De kleine man, tijd en de troubadour gemist? Bekijk hier de hele uitzending Kunstenaar Sipa Labakhua is troubadour, die met zijn autobiografische poppentheatervoorstelling door zijn geboorteland Abchazië rondreist. IdealenHet soms surrealistisch ogende stuk is gebaseerd op de lotgevallen van zijn vader, zijn held. Hij was een politicus vol idealen die door de oorlog met Georgië met zijn gezin naar Moskou vluchtte, maar daar niet kon aarden. Bont gezelschapNu is de zoon teruggekeerd. Hij deelt zijn zorgen met het publiek en ontmoet inwoners uit de steek. Gedreven door de vragen 'Wat is een land? Wat is thuis?' verzamelt hij herinneringen en bespiegelingen van een bont gezelschap - van nationalistische Abchaziërs tot immigranten en kunstenaars. Inpakkunstenaar Christo (84) overleden, bekijk de hoogtepunten uit zijn leven Bekijk deze video » Super Nurse van Nederlandse kunstenaar Fake wereldwijde hit (video) Bekijk deze video » Beau gemist? Streetartist Frankey reageert op onthoofding van zijn Lego-versie Andre Hazes Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Kunstenaar Sipa Labakhua is troubadour, die met zijn autobiografische poppentheatervoorstelling door zijn geboorteland Abchazië rondreist.

Idealen
Het soms surrealistisch ogende stuk is gebaseerd op de lotgevallen van zijn vader, zijn held. Hij was een politicus vol idealen die door de oorlog met Georgië met zijn gezin naar Moskou vluchtte, maar daar niet kon aarden.

Bont gezelschap
Nu is de zoon teruggekeerd. Hij deelt zijn zorgen met het publiek en ontmoet inwoners uit de steek. Gedreven door de vragen 'Wat is een land? Wat is thuis?' verzamelt hij herinneringen en bespiegelingen van een bont gezelschap - van nationalistische Abchaziërs tot immigranten en kunstenaars.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu De kleine man, tijd en de troubadour gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV