NH90-helikopter omstreden, onderzoek naar crash bij Aruba duurt maanden (video)

NH90-helikopter omstreden, onderzoek naar crash bij Aruba duurt maanden (video)

Zondagmiddag stortte een legerhelikopter neer voor de kust van Aruba, waarbij twee Nederlandse militairen om het leven zijn gekomen. De zwarte doos is inmiddels geborgen. Hiermee zou meer duidelijk moeten worden over de oorzaak van de crash. Dit onderzoek kan volgens voorzitter van de Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel Jean Debie echter nog maanden duren.

Omstreden helikopter
Tot op heden is er namelijk nog niets bekend over de toedracht van dit tragische ongeval. Het toestel was een zogenaamde NH90-helikopter. Dit zou een omstreden toestel zijn. Bij aankoop waren er al twijfels over de helikopter en in het begin moesten er nog wat kinderziektes weggewerkt worden. België en Australië willen het toestel eigenlijk al niet meer gebruiken. Er moet dus nog worden uitgezocht of mankementen aan de helikopter de crash hebben veroorzaakt.

Bekijk de video van het AD over de helikoptercrash bij Aruba hieronder.

NH90-helikopter omstreden, onderzoek naar <em>crash</em> bij Aruba duurt maanden (video) Zondagmiddag stortte een legerhelikopter neer voor de kust van Aruba, waarbij twee Nederlandse militairen om het leven zijn gekomen. De zwarte doos is inmiddels geborgen. Hiermee zou meer duidelijk moeten worden over de oorzaak van de crash. Dit onderzoek kan volgens voorzitter van de Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel Jean Debie echter nog maanden duren. Omstreden helikopterTot op heden is er namelijk nog niets bekend over de toedracht van dit tragische ongeval. Het toestel was een zogenaamde NH90-helikopter. Dit zou een omstreden toestel zijn. Bij aankoop waren er al twijfels over de helikopter en in het begin moesten er nog wat kinderziektes weggewerkt worden. België en Australië willen het toestel eigenlijk al niet meer gebruiken. Er moet dus nog worden uitgezocht of mankementen aan de helikopter de crash hebben veroorzaakt. Bekijk de video van het AD over de helikoptercrash bij Aruba hieronder. Bekijk ook Heftig: Twee doden bij helikopterongeluk Aruba, bekijk de beelden Bekijk deze video » Twee Nederlanders overleden bij helikoptercrash, commandant betuigt medeleven (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
NH90-helikopter omstreden, onderzoek naar crash bij Aruba duurt maanden (video)


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op NH90-helikopter omstreden, onderzoek naar crash bij Aruba duurt maanden (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV