Mark Rutte geeft toelichting op EU-akkoord over coronahulpfonds (video)

Mark Rutte geeft toelichting op EU-akkoord over coronahulpfonds (video)

Na dagenlang moeizaam onderhandelen is het dan eindelijk zover: de Europese leiders hebben een akkoord bereikt over het coronahulpfonds en de EU-meerjarenbegroting. Premier Mark Rutte maakte zich niet populair tijdens de onderhandelingen door zijn ferme standpunten. Uiteindelijk is Rutte wel blij met het akkoord dat er nu ligt.

Lidstaten kunnen hulp stopzetten
Rutte vindt het vooral belangrijk dat lidstaten van de EU de financiële hulp voor een land stop kunnen zetten, indien dit land zich niet houdt aan de voorwaarden of geen hervormingen doorvoert. Dit punt is uiteindelijk ook in het akkoord terug te vinden en dus is Rutte een tevreden man, zo vertelt hij in zijn toelichting.

Bekijk de toelichting van Mark Rutte op het EU-akkoord hieronder in de video van het AD.

<em>Mark Rutte</em> geeft toelichting op <em>EU-akkoord</em> over coronahulpfonds (video) Na dagenlang moeizaam onderhandelen is het dan eindelijk zover: de Europese leiders hebben een akkoord bereikt over het coronahulpfonds en de EU-meerjarenbegroting. Premier Mark Rutte maakte zich niet populair tijdens de onderhandelingen door zijn ferme standpunten. Uiteindelijk is Rutte wel blij met het akkoord dat er nu ligt. Lidstaten kunnen hulp stopzettenRutte vindt het vooral belangrijk dat lidstaten van de EU de financiële hulp voor een land stop kunnen zetten, indien dit land zich niet houdt aan de voorwaarden of geen hervormingen doorvoert. Dit punt is uiteindelijk ook in het akkoord terug te vinden en dus is Rutte een tevreden man, zo vertelt hij in zijn toelichting. Bekijk de toelichting van Mark Rutte op het EU-akkoord hieronder in de video van het AD. | Bekijk ook Mark Rutte wekt irritatie bij Hongaarse premier Viktor Orbán (video) Bekijk deze video » "Mark Rutte aangevallen door Emmanuel Macron tijdens diner" (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Mark Rutte geeft toelichting op EU-akkoord over coronahulpfonds (video)
|


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Mark Rutte geeft toelichting op EU-akkoord over coronahulpfonds (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier