Vaarwel Nederland

Vaarwel Nederland
Slot: Vaarwel Nederland, emigratie naar Nieuw-Zeeland

Vaarwel Nederland In de laatste aflevering van dit seizoen van Vaarwel Nederland worden de emigranten naar Nieuw-Zeeland in het spotlicht gezet. Het land in Oceanië was na de oorlog een belangrijk emigratieoord voor veel Nederlanders. Goed uitgepaktAan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten naar Nieuw-Zeeland, die vlak na de oorlog zijn vertrokken. Heeft de keuze om te emigreren goed uitgepakt? En waarom zeiden ze vaarwel tegen Nederland? BruidsvluchtAnnemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde 'Bruidsvlucht', waar Nederlandse dames op weg gingen naar hun toekomstige echtgenoot. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te bezoeken, maar kwam nooit meer terug. De Rotterdamse Atie Elbers verloofde met haar buurjongen, die besloot naar Nieuw-Zeeland te vertrekken. Bekijk ook Zien: eerste beelden Op Hete Kolen: Het Leven volgens Emile Ratelband Bekijk deze video » Video: Chantal Janzen en Nicolette Kluijver over emigreren naar Bonaire Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In de laatste aflevering van dit seizoen van Vaarwel Nederland worden de emigranten naar Nieuw-Zeeland in het spotlicht gezet. Het land in Oceanië was na de oorlog een belangrijk emigratieoord voor veel Nederlanders.

Goed uitgepakt
Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten naar Nieuw-Zeeland, die vlak na de oorlog zijn vertrokken. Heeft de keuze om te emigreren goed uitgepakt? En waarom zeiden ze vaarwel tegen Nederland?

Bruidsvlucht
Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde 'Bruidsvlucht', waar Nederlandse dames op weg gingen naar hun toekomstige echtgenoot. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te bezoeken, maar kwam nooit meer terug. De Rotterdamse Atie Elbers verloofde met haar buurjongen, die besloot naar Nieuw-Zeeland te vertrekken.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Vaarwel Nederland


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV