2Doc: De wijde wereld gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: De wijde wereld gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: De wijde wereld gemist? Bekijk hier de hele uitzending De charismatische docent Teade Walma gaf vijftien jaar geleden les aan ontheemde vluchtelingenkinderen. Hij wil weten hoe het met ze gaat en spoort ze via social media op. Het wordt een emotioneel weerzien. DrukDe kinderen uit de klas van Teade Walma zijn ambitieus, ze willen iets moois van hun leven maken. Maar de druk is groot, niet alleen vanuit de Nederlandse samenleving. Ook al hebben ze een nieuwe plek gevonden in Nederland en ziet de toekomst er rooskleurig uit, het land van herkomst blijft een rol spelen in hun leven. Het besef dat hun ouders door te vluchten veel moesten opofferen voor een veilige toekomst voor hun kinderen weegt zwaar. Helpende handDe documentaire is een verhaal over de realiteit van vluchtelingen na de vlucht. In een tijd waarin de roep om de grenzen te sluiten steeds luider wordt, biedt De Wijde Wereld een even krachtig als ingetogen tegengeluid: hoop begint met het bieden van een helpende hand aan mensen die hun plek op de wereld zijn kwijtgeraakt.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

De charismatische docent Teade Walma gaf vijftien jaar geleden les aan ontheemde vluchtelingenkinderen. Hij wil weten hoe het met ze gaat en spoort ze via social media op. Het wordt een emotioneel weerzien.

Druk
De kinderen uit de klas van Teade Walma zijn ambitieus, ze willen iets moois van hun leven maken. Maar de druk is groot, niet alleen vanuit de Nederlandse samenleving. Ook al hebben ze een nieuwe plek gevonden in Nederland en ziet de toekomst er rooskleurig uit, het land van herkomst blijft een rol spelen in hun leven. Het besef dat hun ouders door te vluchten veel moesten opofferen voor een veilige toekomst voor hun kinderen weegt zwaar.

Helpende hand
De documentaire is een verhaal over de realiteit van vluchtelingen na de vlucht. In een tijd waarin de roep om de grenzen te sluiten steeds luider wordt, biedt De Wijde Wereld een even krachtig als ingetogen tegengeluid: hoop begint met het bieden van een helpende hand aan mensen die hun plek op de wereld zijn kwijtgeraakt.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV