Nobelprijswinnaar John Hume overleden op 83-jarige leeftijd (video)

Nobelprijswinnaar John Hume overleden op 83-jarige leeftijd (video)

John Hume - een belangrijke Noord-Ierse politicus en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede - is op 83-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Ierse publieke omroep. De politicus overleed na een kort ziekbed.

Nobelprijs voor de Vrede
Hume was een van de sleutelfiguren in het Goedevrijdagakkoord. Hierin is de vrede tussen de pro-Britse protestanten en de republikeinse katholieken in Noord-Ierland vastgelegd. In 1998 ontving Hume samen met David Trimble de Nobelprijs voor de Vrede voor hun inspanningen voor deze vredesverklaring.

Bekijk de video van Sky News over het overlijden van John Hume hieronder.

Nobelprijswinnaar <em>John Hume</em> overleden op 83-jarige leeftijd (video) John Hume - een belangrijke Noord-Ierse politicus en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede - is op 83-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Ierse publieke omroep. De politicus overleed na een kort ziekbed. Nobelprijs voor de VredeHume was een van de sleutelfiguren in het Goedevrijdagakkoord. Hierin is de vrede tussen de pro-Britse protestanten en de republikeinse katholieken in Noord-Ierland vastgelegd. In 1998 ontving Hume samen met David Trimble de Nobelprijs voor de Vrede voor hun inspanningen voor deze vredesverklaring. Bekijk de video van Sky News over het overlijden van John Hume hieronder. Bekijk ook Regis Philbin overleden (88), Jimmy Fallon brengt eerbetoon aan TV-legende Bekijk deze video » John Lewis is zaterdag overleden, Amerikaanse scholieren praten vol lof over anti-racisme held (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Nobelprijswinnaar John Hume overleden op 83-jarige leeftijd (video)

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nobelprijswinnaar John Hume overleden op 83-jarige leeftijd (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen