De Kennis van Nu special: Het Geheim van de Zwerm gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Kennis van Nu special: Het Geheim van de Zwerm gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Kennis van Nu special: Het Geheim van de Zwerm gemist? Bekijk hier de hele uitzending De Kennis van Nu doet in deze speciale uitzending onderzoek naar zermen. Groepen dieren die samen als één geheel lijken te bewegen. SpeeltuinOp het Max Planck Instituut in Konstanz, Duitsland, heeft bioloog Iain Couzin een speeltuin voor biologen gecreëerd. Cameraatjes volgen groepen vissen, sprinkhanen balanceren op een bal in een virtual reality-bak en vogels vliegen rond met kleine rugzakjes, waarmee al hun gesprekken worden afgeluisterd. DronesOndertussen probeert een groep Hongaarse robotici met drones een zwerm na te bootsen. In de VS past softwareontwikkelaar Louis Rosenberg de zwermintelligentie van honingbijen toe op de maatschappij: 'We kunnen mensen verbinden en een groot superbrein vormen'. Prachtige beelden: oehoe bouwt nest in plantenbak van Jos Baart Bekijk deze video » Op1: Auke Florian Hiemstra over vogelnestjes van corona-aval Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

De Kennis van Nu doet in deze speciale uitzending onderzoek naar zermen. Groepen dieren die samen als één geheel lijken te bewegen.

Speeltuin
Op het Max Planck Instituut in Konstanz, Duitsland, heeft bioloog Iain Couzin een speeltuin voor biologen gecreëerd. Cameraatjes volgen groepen vissen, sprinkhanen balanceren op een bal in een virtual reality-bak en vogels vliegen rond met kleine rugzakjes, waarmee al hun gesprekken worden afgeluisterd.

Drones
Ondertussen probeert een groep Hongaarse robotici met drones een zwerm na te bootsen. In de VS past softwareontwikkelaar Louis Rosenberg de zwermintelligentie van honingbijen toe op de maatschappij: 'We kunnen mensen verbinden en een groot superbrein vormen'.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Kennis van Nu
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De Kennis van Nu special: Het Geheim van de Zwerm gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV