Zwarte Piet vanaf nu verboden op Facebook en Instagram (video)

Zwarte Piet vanaf nu verboden op Facebook en Instagram (video)

__ Foto's, tekeningen en filmpjes met Zwarte Piet zijn niet meer toegestaan op Facebook en Instagram. Dat heeft de dienst donderdagmiddag zelf bekend gemaakt.__

Als de platforms een melding krijgen, kunnen de afbeeldingen en video's worden verwijderd. Gebruikers die hier regelmatig mee de fout in gaan, kunnen uiteindelijk worden geblokkeerd.

Discriminerende kenmerken
Facebook maakte verder bekend dat "discriminerende stereotyperende kenmerken" verboden zijn op Facebook zelf en op dochterdienst Instagram. Bij die stereotypes gaat het bijvoorbeeld over zwarte schmink, grote lippen en een pruik met krullen.

<em>Zwarte Piet</em> vanaf nu verboden op Facebook en Instagram (<em>video</em>) __ Foto's, tekeningen en filmpjes met Zwarte Piet zijn niet meer toegestaan op Facebook en Instagram. Dat heeft de dienst donderdagmiddag zelf bekend gemaakt.__ Als de platforms een melding krijgen, kunnen de afbeeldingen en video's worden verwijderd. Gebruikers die hier regelmatig mee de fout in gaan, kunnen uiteindelijk worden geblokkeerd. Discriminerende kenmerkenFacebook maakte verder bekend dat "discriminerende stereotyperende kenmerken" verboden zijn op Facebook zelf en op dochterdienst Instagram. Bij die stereotypes gaat het bijvoorbeeld over zwarte schmink, grote lippen en een pruik met krullen. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Bekijk ook Mark Rutte maakt grap over Zwarte Piet in Op1 en speelt met vuur (video) Bekijk deze video » Video: Voormalig hoofdpiet Erik van Muiswinkel spreekt zich fel uit tegen zwarte piet Bekijk deze video »
Nieuws :
Zwarte Piet vanaf nu verboden op Facebook en Instagram (video)

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zwarte Piet vanaf nu verboden op Facebook en Instagram (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen