Keuringsdienst van Waarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Keuringsdienst van Waarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Keuringsdienst van Waarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending De Keuringsdienst van Waarde doet in deze aflevering onderzoek naar Old Amsterdam-kaas. Die blijkt niet oud te zijn, maar alleen oud te smaken. Onnatuurlijk gerijptOp verschillende merken kaas prijkt de term 'natuurgerijpt'. Maar wat betekent dat? Is er dan ook zoiets als onnatuurlijk gerijpt? Kaasboeren en supermarktmedewerkers zeggen: Old Amsterdam is onnatuurlijk gerijpte kaas. Die rijpen hun kaas versneld. Old Amsterdam is geen echte oude kaas. RijpingsprocesIn Keuringsdienst van Waarde een onderzoek naar het rijpingsproces van kaas en het verschil tussen natuurgerijpt en onnatuurlijk gerijpt. ZuurselTeun van de Keuken gaat bij Old Amsterdam langs voor opheldering. Hun kaas wordt 8 maanden gerijpt. Volgens hen is een oude kaas een kaas die oud smaakt. Zij hebben een zuursel ontwikkeld dat deze smaak binnen 8 maanden kan bereiken. Old Amsterdam noemt smaak belangrijker dan snelheid of je kaas oud mag noemen of niet. Keuringsdienst van Waarde: In een kaassoufflé zit amper echte kaas Bekijk deze video » Zien: vierde aflevering van Jeffrey: ''Ik voel me verbonden met kaas'' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

De Keuringsdienst van Waarde doet in deze aflevering onderzoek naar Old Amsterdam-kaas. Die blijkt niet oud te zijn, maar alleen oud te smaken.

Onnatuurlijk gerijpt
Op verschillende merken kaas prijkt de term 'natuurgerijpt'. Maar wat betekent dat? Is er dan ook zoiets als onnatuurlijk gerijpt? Kaasboeren en supermarktmedewerkers zeggen: Old Amsterdam is onnatuurlijk gerijpte kaas. Die rijpen hun kaas versneld. Old Amsterdam is geen echte oude kaas.

Rijpingsproces
In Keuringsdienst van Waarde een onderzoek naar het rijpingsproces van kaas en het verschil tussen natuurgerijpt en onnatuurlijk gerijpt.

Zuursel
Teun van de Keuken gaat bij Old Amsterdam langs voor opheldering. Hun kaas wordt 8 maanden gerijpt. Volgens hen is een oude kaas een kaas die oud smaakt. Zij hebben een zuursel ontwikkeld dat deze smaak binnen 8 maanden kan bereiken. Old Amsterdam noemt smaak belangrijker dan snelheid of je kaas oud mag noemen of niet.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Keuringsdienst van Waarde
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Keuringsdienst van Waarde gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen