Video: wat is drillrap, dat gelinkt wordt aan steekpartij Scheveningen?

Video: wat is drillrap, dat gelinkt wordt aan steekpartij Scheveningen?

De term Drillrap is de afgelopen dagen volop in het nieuws, mede doordat het in verband gebracht wordt met de steekpartij in Scheveningen eerder deze week. Het incident zou namelijk een conflict tussen leden van drillrapgroepen zijn. Maar wat is drillrap precies? "Lekker agressief rappen", zegt een van de presentatoren van 'Onbeschoft.'

Wapens
De NOS omschrijft het net iets anders, namelijk als 'een via Londen uit Chicago overgewaaide vorm van hiphop.' Waar veel mensen het in ieder geval over eens zijn, is dat de teksten nogal eens gewelddadig van aard zijn. Ook zijn er vaak wapens te zien in de videoclips waardoor die vaak voor ophef zorgen.

'Goede vibe'
In de video hieronder zie je dat veel jongeren wel van het genre houden. "Ik vind het gewoon hard man", zegt een van hen. Een ander: "Ik vind het een goede vibe hebben." Bekijk het fragment van de vloggers van Onbeschoft hieronder. Daaronder vind je een voorbeeld van een drillrap-video.

Video: wat is <em>drillrap</em>, dat gelinkt wordt aan steekpartij Scheveningen? De term Drillrap is de afgelopen dagen volop in het nieuws, mede doordat het in verband gebracht wordt met de steekpartij in Scheveningen eerder deze week. Het incident zou namelijk een conflict tussen leden van drillrapgroepen zijn. Maar wat is drillrap precies? "Lekker agressief rappen", zegt een van de presentatoren van 'Onbeschoft.' WapensDe NOS omschrijft het net iets anders, namelijk als 'een via Londen uit Chicago overgewaaide vorm van hiphop.' Waar veel mensen het in ieder geval over eens zijn, is dat de teksten nogal eens gewelddadig van aard zijn. Ook zijn er vaak wapens te zien in de videoclips waardoor die vaak voor ophef zorgen. 'Goede vibe'In de video hieronder zie je dat veel jongeren wel van het genre houden. "Ik vind het gewoon hard man", zegt een van hen. Een ander: "Ik vind het een goede vibe hebben." Bekijk het fragment van de vloggers van Onbeschoft hieronder. Daaronder vind je een voorbeeld van een drillrap-video. View this post on Instagram A post shared by UK Drill / Rap (@ukdrill) Bekijk ook Steekpartij op Pier Scheveningen, bekijk de heftige beelden (video) Bekijk deze video » Video: Chaos op Scheveningen, drillrap groepen maken situatie onveilig Bekijk deze video »
Nieuws :
Video: wat is drillrap, dat gelinkt wordt aan steekpartij Scheveningen?Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Video: wat is drillrap, dat gelinkt wordt aan steekpartij Scheveningen? of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier