Vanavond bij Op1: Jacco Vonhof, Patricia Bruijning, Wibi Soerjadi en meer

Vanavond bij Op1: Jacco Vonhof, Patricia Bruijning, Wibi Soerjadi en meer

Vanavond bij Op1:

  • Minister Hugo de Jonge lanceerde van de week een plan om thuisquarantaine verplicht te stellen voor mensen die mogelijk besmet zijn met corona. In de Tweede Kamer kreeg hij zware kritiek, de minister moet terug naar de tekentafel. Maar het plan is nog niet van de baan. MKB-voorzitter Jacco Vonhof vreest dat vooral kleine ondernemingen door de omstreden maatregel failliet zullen gaan, nu er een tweede golf in aantocht is.
  • Patricia Bruijning, epidemioloog van het UMC Utrecht, denkt dat met genoeg ventilatie de middelbare scholen maandag prima weer open kunnen. Samen met Philomena Bluyssen, binnenmilieuspecialist van de TU Delft, gaat ze onderzoek doen op scholen. En hoe kijken schooldirecteur __Maryse Knook __en economiedocent Ton van Haperen naar de start van het schooljaar?
  • Zaterdag is het 75 jaar geleden dat Japan capituleerde en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog voor Nederlands-Indië. Niet alleen krijgsgevangenen, ook vrouwen en kinderen zaten daar in de Japanse interneringskampen. Zo ook Thea Meulders. Zij zat als peuter 3,5 jaar met haar moeder en zusje in een Jappenkamp. 75 jaar later vertelt ze haar verhaal op scholen.
  • Pianist Wibi Soerjadi blies in maart 50 kaarsjes uit in Disneyland Parijs. Het had de voorbode moeten zijn op een jaar vol verjaardagsconcerten en muziek, maar een inbraak en de coronacrisis veranderde alles. Inmiddels ziet de toekomst er voor Wibi een stuk rooskleuriger uit: dit weekend zit hij weer achter zijn vertrouwde vleugel.

Vanavond bij <em>Op1</em>: Jacco Vonhof, Patricia Bruijning, Wibi Soerjadi en meer Vanavond bij Op1: Minister Hugo de Jonge lanceerde van de week een plan om thuisquarantaine verplicht te stellen voor mensen die mogelijk besmet zijn met corona. In de Tweede Kamer kreeg hij zware kritiek, de minister moet terug naar de tekentafel. Maar het plan is nog niet van de baan. MKB-voorzitter Jacco Vonhof vreest dat vooral kleine ondernemingen door de omstreden maatregel failliet zullen gaan, nu er een tweede golf in aantocht is. Patricia Bruijning, epidemioloog van het UMC Utrecht, denkt dat met genoeg ventilatie de middelbare scholen maandag prima weer open kunnen. Samen met Philomena Bluyssen, binnenmilieuspecialist van de TU Delft, gaat ze onderzoek doen op scholen. En hoe kijken schooldirecteur __Maryse Knook __en economiedocent Ton van Haperen naar de start van het schooljaar? Zaterdag is het 75 jaar geleden dat Japan capituleerde en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog voor Nederlands-Indië. Niet alleen krijgsgevangenen, ook vrouwen en kinderen zaten daar in de Japanse interneringskampen. Zo ook Thea Meulders. Zij zat als peuter 3,5 jaar met haar moeder en zusje in een Jappenkamp. 75 jaar later vertelt ze haar verhaal op scholen. Pianist Wibi Soerjadi blies in maart 50 kaarsjes uit in Disneyland Parijs. Het had de voorbode moeten zijn op een jaar vol verjaardagsconcerten en muziek, maar een inbraak en de coronacrisis veranderde alles. Inmiddels ziet de toekomst er voor Wibi een stuk rooskleuriger uit: dit weekend zit hij weer achter zijn vertrouwde vleugel. PresentatieOp1 wordt donderdag 13 augustus gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma. Op1 is elke werkdag om 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen en de leukste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv. Marloes Lemsom vertelt alles over het coronadebat van vandaag (Op1) Bekijk deze video » Op1: Diederik Gommers emotioneel door gesneuvelde motie over salarisverhoging voor zorgpersoneel Bekijk deze video »
Talkshow :
Vanavond bij Op1: Jacco Vonhof, Patricia Bruijning, Wibi Soerjadi en meer

Presentatie
Op1 wordt donderdag 13 augustus gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag om 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen en de leukste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond bij Op1: Jacco Vonhof, Patricia Bruijning, Wibi Soerjadi en meer of klik hier als je dit een leuke video vindt:



Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen